U Lumbardi večer pjesme i folklora

Predsjednik KUD Ivo Lozica i voditeljica folkora HKUD Petar ZrinskiU subotu navečer održan je na terasi objekta Maestral u Lumbardi na otoku Korčuli koncert HKUD Petar Zrinski iz Vrbovec, s kojima općinski KUD Ivan Lozica iz Lumbarde održava višegodišnju prijateljsku i kulturno umjetničku suradnju, rekao je Zoran Lozica, predsjednik KUD iz Lumbarde, kojemu su predstavnici HKUD iz Vrboveca oduševljeno pričali o Lumbardi, gdje su kroz smještaj u privatnim kućama upoznali razlike u načinu života i običaje, a stečeno prijateljstvo s domaćim KUD se nastavljaju i nakon razmjene gostovanja, zajednička je poruka oba KUD-a.

Ljiljana Stanko, voditeljica folklorne skupine iz HKUD Petar Zrinski, kaže da njihovo Hrvatsko kulturno umjetničko djeluje kroz četiri amaterske sekcije s oko 200 članova, kroz folklor, mješoviti pjevački zbor, tamburaški orkestar i pjevačku klapu Zrinski.

Gosti iz Vrbovca su oduševili brojnu publiku, pred kojom su uz fundus originalnih nošnji predstavili pjesme iz Vrbovečkog kraja, dok je folklorna grupa uz zapaženu koreografiju izvela plesove Vrboveca, Zagorja i Podravine.Folklorna grupa KUD Ivan Lozica iz Lumbarde je izvela poskočicu Linđo, a najmlađi su uz pratnju svog voditelja Nikice Radovana, oduševili starim korčulanskim plesovima, a „Pritilicu“ su na bis izveli dva puta.Nakon folklorne večeri, nastavljeno je druženje uz zabavnu glazbu i ples s grupom Viva.

Tekst i snimak: Niko Perić

Foklorni ples Vrbovec HKUD Petar Zrinjski KUD Ivo Lozica

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “U Lumbardi večer pjesme i folklora

  1. Biline4ever (Uredi)

    U Lumbardi uvik nešto, ili folklor ili škopčevina i mlado vino, nešto se događa i u postsezoni. Turistička zajednica im je otvorena i nediljon, za razliku od naše di jutros ljudi ljube vrata, a još ima turista. Kako mi mislimo živit od turizma, a jedva dočekat kad će sezona finit?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.