Francuski turisti pomažu Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Moje sunce

Cek je u rukama predsjednikaJučer je u predvečerje održana završna svečanost uručenja novčanog čeka za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Moje sunce. U njihovim se prostorijama u ime domaćina okupio cijeli postav udruge, da bi zahvalili francuskim turistima koji već petu godinu svaki tjedan od travnja do mjeseca listopada posjete Udrugu Moje sunce u Korčuli, gdje prate brigu udruge prema djeci s posebnim potrebama.

Francuzima je jučer bio posljednji izlet iz Orebića (smješteni u hotelu Orsan) po otoku Korčuli, kad je Lalle Laetitva,  predstavnica francuske turističke agencije Touristra, uručila predsjedniku udruge Željku Nobilu ček u iznosu od 2.514 eura, spomenuvši da se dogovorom agencije i turista plaća izlet, i tako svaki turist izdvaja po tri humanitarna eura, kao i agencija, tako je ove godine za udrugu Moje sunce sudjelovalo 419 ljudi da bi se spomenuti iznos poklonio djeci s posebnim potrebama.Zahvalnim pljeskom djece s posebnim potrebama, njihovih roditelja i volontera udruge, zahvalio je predsjednik Željko Nobilo, upoznavši goste o radu udruge osnovane 2007 godine da bi se djeci s posebnim potrebama omogućio što kvalitetniji život i da se pokaže lokalnoj zajednici da ta djeca nisu sama, a trebaju pomoć u odgoju i obrazovanju.

Udruga Moje sunce je ostvarila nekoliko projekata (lift u OŠ u Korčuli), za koje se na razne načine pokušava prikupiti sredstva za nabavku pomagala i nadoknade učiteljima i asistentima u nastavi. Uz druženje i čašćenje domaćim kolačima, turisti su pratili i riječi učiteljice Diane Radaić, koja je istaknula poseban rad s djecom težih psihofizičkih uvjeta uz individualni rad. Udruga financira asistente (uglavnom mlađe osobe) koje sa slabije stabilnom djecom borave u školi, pomažu im na snalaženju, rekao je predsjednik Željko Nobilo.

To je kao produžena ruka majke, kaže učiteljica Radaić, gdje je dijete sigurno a majka mirna. Organiziraju se i radionice s djecom bez teškoća, stvarajući osjetljivost na različitost, socijalizaciju, suradnju i komunikaciju djece s posebnim potrebama, za koju se organizira godišnji izlet, ovisno o količini novca.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: