I u posezoni odlični turistički rezultati

croatia_dalmatia_dubrovnik_vela_luka_001Vela Luka – Prema najnovijim podacima broja i noćenja za rujan na području Turističke zajednice Općine Vela Luka ostvareno je 21 519 noćenja ili čak 45% više nego za isto razdoblje 2012. godine (14 869). Razlog velikog povećanja za rujan prvenstveno se odnosi na Hum hotele koji su ostvarili 9 662 noćenja, a lani samo 2 996. Povećanje i ovaj mjesec bilježi privatni smještaj.

Uzimajući u obzir svih devet meseci ostvareno je 141 156 noćenja ili 21% više nego za isto razdoblje 2012. (116 453).  Povećanje je vidljivo u gotovo svim kapacitetima, tj. Hum je ostvario cca. 80% više nego protekle godine, ali još uvijek manje nego u nazad nekoliko godina. U privatnom smještaju već dulji niz godina pa tako i ove broj noćenja raste, što se također može reći i za hotel Korkyru.

Daleko najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Poljske koji su najvećim dijelom boravili u HUM hotelima, a u privatnom smještaju Nijemci i Slovenci.

Kako će do kraja godine tj. i slijedeća tri mjeseca još biti evidentiranih dolazaka i noćenja, ova godina će zasigurno biti najuspješnija u odnosu na proteklih deset godina.

Pošalji dalje: