Ivančević: Pelješka cesta je opasna! Dobroslavić: Rekonstrukcija je nužna

vickoNakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te uspostavljanja trajektne linije Ploče – Trpanj, što je rezultiralo povećanjem rometa na Pelješkoj cesti vijećnik Vicko Ivančević (HSLS) pitao je na Županijskoj skupštini župana Nikolu Dobroslavića kakva su njegova saznanja o rekonstrukciji te ceste koja je svakodnevno sve opasnija za one koji njome prometuju.

– Pelješka cesta je u iznimno lošem stanju. Na pojedinim dionicama je uska pa se dva šlepera ne mogu mimoliziti zbog čega dolazi i do zastoja u prometu. Kompletan prijevoz stoke, koja se više ne može prevoziti preko Neuma, odvija se pelješkom cestom. – kazao je Ivančević, podsjetivši kako je Ministarstvo prometa obećalo rekonstruirati tu cestu.

– Što je s rekonstrukcijom pelješke ceste i kad se u nju namjerava ozbiljno krenuti?- pitao je Dobroslavića Ivančević.

Župan je potvrdio kako je ministarstvo obećalo krenuti u rekonstrukciju ceste. Dodao je kako je prema obećanju iz ministarstva do sada ta cesta trebala biti poboljšana na tri dionice.

– Dionica Kriva dolina je i napravljena. Ostale su još dvije, a to su Trstenik – Pijavičino i Prapratno – Ston. U drugoj fazi obećane su izgradnje obilaznica većih naselja čime bi pelješka cesta postala jedna suvremena prometnica. To je bilo obećanje, koje je , nažalost ispunjeno u samo jednoj trećini.  Nadam se da Hrvatske ceste imaju namjeru rekonstruirati pelješku cestu jer svi vide koliko je to nužno. – zaključio je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

http://www.dubrovnikpress.hr

Pošalji dalje: