SPORTSKE AKTIVNOSTI I REKREACIJA U KORČULI

SPORTSKE AKTIVNOSTI I REKREACIJA U KORČULI

Ljeto i ljetni šušur je već neko vrijeme iza nas.  Plivalo se, kajakiralo, windsurfalo, ronilo.. I dok oni najhrabriji još uvijek uživaju u moru i plivanju, vrijeme je za potražiti neke aktivnosti sukladne nešto hladnijim i kišnijim danima u Korčuli.

GRADSKI BAZEN GOJKO ARNERI

download

Mjesečna članarina iznosi 300 kuna s mogućnošću  kupnje 20 dnevnih karata za 400 kuna koje se potom mogu iskoristiti prema željama i ovisno o slobodnom vremenu osobe koja se ne želi odreći ovog, po tijelo najblagotovrnijeg oblika rekreacije. Pojedinačna karta pak iznosi 25 kuna.

Osim natkrivenim bazenom Gojko Arneri koji je sve češće poprište vaterpolskih duela između nekih renomiranijih klubova ( Jug, Primorje, Mladost, Mornar, Partizan i Vasas.. ), ustanova Športski objekti Korčula (ŠOK) upravljaju još  i sa šest otvorenih igrališta, dvjema sportskim dvoranama i igralištem pod balonom. Bazen za kojega se nerijetko čuje kako je jedini objekt takve vrste na jednom od hrvatskih otoka uz igralište pod balonom, zajedno sa školskom sportskom dvoranom i nogometnim igralištom u Žrnovu čine objekte od komercijalnog značaja  koji se mogu  iznajmiti i koristiti za razne klubske ili pojedinačne aktivnosti i rekreaciju. Informacije o cijenama zakupa navedenih prostora dostupne su na upit.

SPORT  I MLADI

Za one najmlađe tu je novopokrenuta Sportska edukacija pod vodstvom Janje Lozica, prof. kineziologije.  Cilj ove edukacije je omogućiti djeci raznovrstan program primjenom različitih sadržaja (vježbi, igara, sportova) kako bi se utjecalo na razvoj njihovih psiho – motoričkih sposobnosti.

timthumb

Mažoret ples, kao specifična kombinacija marša i plesa i jedan od oblika sportske rekreacije, takodjer je zastupljen u Korčuli. Štoviše, ovo ljeto, 15. lipnja u Korčuli je uspješno održano četvrto po redu Regionalno natjecanje u mažoret plesu koje je okupilo oko tristotinjak natjecateljica, ali i natjecatelja u dobi od 5 do 16 godina. Ljudmila Lang, trenerica Korčulanskog mažoret kluba, uz svesrdnu pomoć roditelja i sponzora koji su omogućili ovaj susret, brojne djevojčice, ali i dječaci pokazali su uistinu divljenja vrijedna mažoret umijeća.

Naravno, tu su i neizostavne škole i plivanja i vaterpola u sklopu slavnog Korčulanskog plivačkog kluba (KPK) gdje se upravo ovih dana vrše upisi, a ne smiju se izostaviti niti Taekwando klub ‘Forteca’, Rukometni klub ‘Korčula’, kao niti Teniski klub ‘Korčula’ ili Malonogometni klub ‘Sveti Antun’.  Istina,  ružno vrijeme ne ide na ruku uvijek ljubiteljima tenisa  budući da se treninzi održavaju na dva otvorena teniska igrališta u sklopu hotela Liburna.  No, moguće je da će jednoga dana Korčula u sklopu ŠOK-a , poput natkrivenog bazena i igrališta pod balonom gdje se danas igraju rukomet i mali nogomet, imati i jedno natkriveno tenisko igralište.

FITNESS PONUDA U KORČULI

Zaljubljenici u fitness također nisu zakinuti za bogatu ponudu ovakvog, sve popularnijeg oblika rekreacije. Naime, u Korčuli se nalaze dva fitness centra, jedan u sklopu samog bazena Gojko Arneri (XXL Fitness klub) i Korykra Fit, inače prvootvoreni, gradski fitness klub  koji osim klasičnog fitness programa,  organizira i osmišljava već treću godinu zaredom pilates i aerobik programe.

.

BOĆANJE & RIBOLOV ZA MUŠKADINE (ALI I NJIHOVE LJEPŠE POLOVICE)

Iako je riječ o sportovima koji se odvijaju na otvorenom, u Korčuli tijekom zime se nađe i  lijepih, mirnih dana, a i noći za bavljenje ovim sportovima koji su utkani u genetski kod svakog Dalmatinca. Tako je na području Grada i okolnih mjesta registrirano čak pet boćarskih društva i jedna športsko ribolovna udruga (SRĐ ‘KANjAC’) .

POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA  JAVNIH POTREBA GRADA KORČULE U SPORTU ZA 2014. GODINU

Biciklizam, trčanje, brzo hodanje ili čak i ronjenje u sklopu Ekološko-ronilačkog kluba Korčula… To su još  samo neke od mogućih aktivnosti kojima se može baviti na Korčuli tijekom zime (naravno, pod uvjetom da to dozvoljavaju vremenski uvjeti). Ukoliko niste pronašli sport ili aktivnost ili smatrate da u Korčuli ima mjesta za još neki nedovoljno zastupljen sport ili aktivnost, objavljen je  P O Z I V za predlaganje programa javnih potreba Grada Korčule u kulturi, tehničkoj kulturi i sportu za 2014. Godinu . Rok  za podnošenje prijava kojima je moguće ostvariti financijsku potporu Grada Korčule u djelatnosti sporta je 31. listopada 2013. godine.

I za kraj ovog pokušaja prikaza zimskih sportskih aktivnosti u Gradu Korčuli (unaprijed isprike onima koji su uslijed moguće nedovoljne informiranosti same autorice izostali) jedan sportski citat:

Sportsko ponašanje je za mene kad tip odšeta s terena, a ne možeš reći da li je pobijedio ili izgubio, jer hoda s ponosom u oba slučaja – Jim Courier, tenisač, nekadašnji svjetski broj 1  

Tekst: Karmen Škaro

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “SPORTSKE AKTIVNOSTI I REKREACIJA U KORČULI

  1. II (Uredi)

    nadan se da u vodi ima dovoljno klora da ne bi kogo dobi gjivice.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.