Podržana revitalizacija projekta “Zračna luka Korčula”

1382624342AerodromKorcula-_naaelniciU Korčuli je 23. listopada održan sastanak svih načelnika i gradonačelnika otoka Korčule vezano za revitalizaciju projekta „Zračna luka Korčula“ na području općine Smokvica. Sastanku su prisustvovali: gradonačelnik Korčule, Vinko Kapelina, načelnik općine Lumbarda, Joža Žmikić, načelnik općine Smokvica, Lenko Salečić, načelnik općine Blato, Ante Šeparović i načelnik općine Vela Luka, Tonči Gugić. Jednoglasno je podržana inicijativa za revitalizaciju projekta Zračna luka Korčula.

Naime, još prije 20 godina započet je Projekt zračne luke na Korčuli. Za igradnju aerodroma, po procjeni stručnjaka  odabrano je područje u blizini uvale Brna u Smokvici. Projekt je  doveden do faze lokacijske dozvole, koja je u međuvremenu istekla, a vrijednost projekta procijenjena je na 81 milijun eura. I tu je sve stalo.

– Za razliku od prethodnog projekta Aerodroma u Smokvici, ekonomski stručnjaci danas kažu da se aerodrom kakav je nama potreban može izgraditi  za 20 miliona Eura. S takvom cijenom i današnjim niskobudžetnim avioprijevoznicima, prema njihovim prognozama, taj bi aerodrom mogao poslovati s pozitivnom nulom. Sada namjeravamo obnoviti potrebnu dokumentaciju i aplicirati u EU fondove – objasnio je u telefonskom razgovoru gradonačelnik Grada Korčule Vinko Kapelina.

Jednako tako postoji mogućnost da investitori budu bogati strani poduzetnici iz svih krajeva svijeta, koji su mahom pokupovali nekretnine na Pelješcu i Korčuli i koji su zainteresirani da na najbrži mogući način dođu u svoje kuće za odmor. Između ostalih, na Pelješcu ima kuću jedan od najbogatijih Rusa danas.

Tekst i foto: Dina Cahun  – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: