Jadrolinija plovi od Drvenika do Korčule

“Jadrolinijin” trajekt “Hanibal Lucić”, kapaciteta 350 putnika i 30 vozila, od idućeg će petka, 18 lipnja, zaploviti na sezonskoj liniji između Drvenika i Korčule. Riječ je o pruzi koju je proteklih 15 godina održavala “Mediteranska plovidba” iz Korčule, ali je ove sezone odustala od toga zbog lanjske havarije vremešnog trajekta “Dominče”.

Od 18. lipnja do 15. srpnja te od 16. kolovoza do 12. rujna, kad je predviđeno posljednje isplovljavanje na relaciji između Makarskog primorja i Korčule, trajekti će svakodnevno isplovljavati po dva puta u oba smjera, i to iz luke Dominče (Korčula) u 5.15 i 14.30 sati, a iz Drvenika u 8.30 i 17.30 sati.

U špici sezone, od 15. srpnja do 16. kolovoza, “Hanibal Lucić” svakodnevno će isplovljavati po tri puta u oba smjera, a termini partenci iz Dominča su 4.30, 10.30 i 16.30 sati. Plovidbe iz Drvenika su u 7.30, 13.30 i u 19.15 sati.

Predviđa se da će plovidba trajati oko dva i pol sata, čime će odahnuti brojni hotelijeri, iznajmljivači i ugostitelji koji su prosvjedovali nakon što je “Mediteranska” odustala od pruge, a sve u strahu od gubitka zarade i najbliže veze između njihova otoka i autoceste.

Nakon toga je Agencija za obalni linijski pomorski promet, sukladno zakonu, povjerila “Jadroliniji” održavanje te međužupanijske trajektne linije.

G. ZUBČIĆ Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

9 komentara “Jadrolinija plovi od Drvenika do Korčule

 1. nilo (Uredi)

  Miriam, draga, bolje išta nego ništa!!
  Iako je svinjarija, da nas Jadrolinija tako zapostavlja! Barem sad, kad smo već svi izgubili nadu, pokazuju malo dobre voje!
  A di je voje, najde se (kad/tad) i put. Nadajmo se, da će iduće godine pravovremeno SVI reagirati!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  Imas pravo, Nilo, boje ista nego nista, ali ako se sjetis kakve su se scene ranije odvijele u Drveniku usrid sezone … Ja san krajen svibnja putovala iz Trpnja za Ploce, pa nisu svi auti stali na trajekt, a sto ce tek bit u sezoni! Ne zelin runjat bez veze, ali kad su vec postavili trajekt (sto je vrlo pohvalno), mogli su malo mucnut glavon i postavit stogod malo vecega.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Polu_Skojar (Uredi)

  Miriam mi smo o tome vec ovdje razgovarali a ponavljam: Opcina Orebice je u svoj plan razvoja rjesenje prometne zakrcenosti Pelica najavila u projektu mosta ili tunela za Korculu. Most kopno – Peljesac samo sto nije zapoceo a kod nas zapoceto citaj i zavrseno.
  Dakle dajmo im vrimena, oni su ponovno izabrani, i strpljen spasen 😉 trajekti ce biti proslo svrseno vrijeme 😉

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Miriam (Uredi)

  Po_Sko, i o tome smo vec nadugo i nasiroko diskutirali, treba planirati nesto sto je izvedivo, dakle poboljsanje trajektnih i brodskih linija, a ne kule u zraku. Kad opcina Orebic dokaze da taj svoj “plan razvoja” moze i financirati, onda mozemo poceti raspravljati o mostu ili tunelu. Navodnike sam stavila zato sto to nije plan nego tlapnja. (Kad bismo imali brasna kao sto nemamo masla …):-)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Polu_Skojar (Uredi)

  Oprosti Miriam u nas se planivi nikada nisu radili prema realnim mogucnostima financiranja vec su se nastojale uvijek zadovoljiti megalomanske ideje i zelje IZABRANIH rukovoditelja.
  Tako je i ovo sadasnje ustrojstvo orebiske komune napravilo plan razvoja koji je dostupan na internetu, masno ga platili i to da ce se prometna zakrcenost peliske rivjere rjesavat tunelom i/ili mostom lipo stoji tuteka.
  Vi meni mozete davati da vam se “ne svidja” koliko god hocete. Ja na tome planu nisam radio vec sam samo prenio sto pisu.
  Uostalom koda su planovi nasih rukovoditelja ucestvovali na ovu svjetsku krizu. Nisu ni djelic doprinjeli.
  Svjetsku krizu su stvorili oni koji su bili cvrsce na ‘nogama’ i koji su baratali sa (virtualnim) “soldima i realnim mogucnostima” od ovih nasih sto nam “prijete” tunelima i/ili mostovima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Miriam (Uredi)

  Jasni mi je, Po_Sko. To ce biti most koji ce povezivati Neverland i Wonderland 🙂

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. vica (Uredi)

  vozila 30?????? 350 putnika, pa ovon linije je potrebno obrnuto.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.