Primanje povodom sv. Stjepana

BLATO – U vijećnici Općine Blato 26. prosinca 2012. održano je tradicionalno promanje povodom blagdana sv. Stjepana na kojem su dodijeljena godišnja priznanja Općine Blato.

Nakon uvodne blagdanske pjesme župnog zbora Svih Svetih, zajedničke molitve i blagoslova  nazočnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Tonći Padovan, zatim načelnik Općine Blato Ante Šeparović i saborski zastupnik Branko Bačić.

Potom je usljedila dodjela javnih priznanja Općine Blato za 2013. godinu.

Marini Sardelić kao najuspješnijoj sportašici u 2013. godini.

Marina Sardelić kao kadetkinja ŠK Blato i ove je godine sa ekipom Osnovne škole Blato na županijskom natjecanju koje je održano u Blatu osvojila prvo mjesto, a 3. travnja u Brodarici pokraj Šibenika na poluzavršnom natjecanju 3. mjesto. Na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je održano u lipnju u Splitu zauzela je 3. mjesto u kategoriji do 13 godina. Na Europskom kadetskom prvenstvu koje se održalo u listopadu u Budvi zauzela je 69. mjesto u kategoriji do 14 godina. odlična je učenica sedmog razreda Osnovne škole Blato koja se šahom bavi od svoje pete godine, te iza sebe ima niz zapaženih rezultata.

Petru Sardeliću kao najuspješnijom sportašu u 2013. godini.

Petar Sardelić dugogodišnji je igrač BŠK Zmaj, a i više puta izabran kao kapetan ekipe. Odlikuje se svojim radom i zalaganjem kako na treninzima tako i na svim utakmicama od prijateljskih do kupa i prvenstva III. hrvatske nogometne lige. Petar i dalje svojom igrom i radom doprinosi uspjesima ovog sportskog kluba.

BŠK “Zmaj” kao najuspješnijom sportskom klubu u 2013. godini.

BŠK Zmaj već je četvrtu godinu u III. Hrvatskoj nogometnoj ligi jug gdje je u sezoni 2012./2013. osvojio visoko drugo mjesto. U 2013. godini osvojio je Županijski nogometni kup te se plasirao u pretkolo hrvatskog kupa. Nakon pobjede plasirao se do šesnaestine finala gdje je zaustavljen od sudionika Europsle lige NK Rijeka. BŠK Zmaj ima i malu školu nogometa koju pohađa 60-tak djece.

Danko Mirošević za dugogodišnji rad u kulturi.

Danko Mirošević se još kao srednjoškolac uključio u V.U. Kumpanjija i NK Zmaj. U V.U. Kumpanjija djelovao je dugi niz godina kao aktivni član, a kasnije i kao član Bojnoga i Izvršnog odbora. U V.U. Kumpanjija neprekidno je bio od 1976. do 2009. godine. Od svibnja 1991. godine kao dobrovoljac, pričuvni časnik, sudjeluje u formiranju dubrovačke postrojbe, a od rujna u postrojbi Zbora narodne garde Hrvatske vojske kao član zapovjedništva. 2001. godine izabran je u Općinsko vijeće Blato gdje je obnašao dužnost vijećnika u tri mandata. 1999. godine priključuje se Hrvatskoj glazbenoj udruzi Sveta Vincenca u kojoj djeluje i danas. Istovremeno privređuje kao obrtnik i aktivno sudjeluje u radu Izvršnog odbora Udruženja obrtnika Blato u drugom mandatu.

Damir Sardelić za dugogodišnji rad u kulturi.

Damir Sardelić je svoj prvi nastup kao član Narodne glazbe Blato imao 1987. godine. Od svog prvog nastupa pa sve do danas aktivni je član društva. U proteklih više od 26 godina neprekidnog rada, pored aktivnog sviranja sudjeluje i u svim drugim aktivnostima koji su vezani za nastupe i odgovorno izvršava svoje obaveze. Za ovakav svoj odnos prema obavezama u društvu kao i za godine koje je nesebično posvetio Narodnoj glazbi Blato zasluženo mu je dodijeljeno Priznanje za 10 godina neprekidnog rada u glazbi, kao i Zlatna plaketa Narodne glazbe za neprekidnih 25 godina provedenih u svojstvu aktivnog člana Narodne glazbe Blato. Damir Sardelić dao je veliki doprinos u očuvanju bogate kulturne tradicije našeg mjesta.

Vinko Šeparović, vlasnik građevinskog obrta Markota – poduzetnik sa najvećim brojem novozaposlenih osoba u 2013. godini.

Građevinski obrt “Markota” vlasnika Vinka Miroševića već nekoliko godina uzastopno, isključivo u djelatnosti građevinarstva, povećava obim svoga poslovanja i zapošljava mlade osobe, uglavnom iz Blata. U posljednje dvije godine, broj uposlenih u njegovoj tvrtci je udvostručen i sada broji 9 uposlenika sa namjerom daljneg širenja djelatnosti i povećavanja broja zaposlenika u narednoj godini. Taj podatak zavrijeđuje posebnu pažnju jer se radi o proizvodno-uslužnoj djelatnosti koje se razvija unatoč činjenici da se poslovanje odvija u uvijetima smanjene gospodarske aktivnosti i pada zaposlenosti u gotovo svakom segmentu gospodarstva. Pored uspjeha koje ovaj poduzetnik bilježi u poslovnom smislu, važan je i njegov angažman kroz razna sponzorstva i donacije u društvenom životu Blata.

Obitelj Milorada Petkovića kao najuspješnijem turističkom iznajmljivaču u turističkoj sezoni u 2013. godini.

Obitelj Milorada petkovića u 2013. godini u svom domaćinstvu ostvarilo je ukupno 2 337 noćenja. Svoje apartmane imaju u uvali Prižba te raspolažu sa ukupno 20 ležajeva. Predanost i angažman kao i briga o svakom gostu odlika je njihovog  domaćinstva. neosporan je trud mnogih koji u turizmu vide budućnost, te se zaista trude sezonu produžiti i ponuditi nove sadržaje. Od njihovih gostiju često se čuju pohvale čime uvelike pridonosi profesionalan odnos prema gostu.

www.blato.hr

Pošalji dalje: