Grad u ovoj godini riješio 40 koncesijskih odobrenja

Grad u ovoj godini riješio 40 koncesijskih odobrenja i privremeno postao „skrbnik“  gradske plaže Banje.

Grad Korčula i HTP-Korčula potpisali su sporazum o korištenju gradske plaže Banje na period od pet godina, a sporazum će prestati važiti kada se utvrde granice pomorskoga dobra. Po tom sporazumu Grad je dužan urediti i svakodnevno čistiti plažu, pokositi travu, postaviti košarice za otpad, ogradu na skalama, obnoviti stari pješčanik za dječju  igru u pijesku, urediti košarkaško igralište itd.

Gradski komunalac KTD Hober prema potpisanome sporazumu  svakodnevno će prazniti smeće s plaže i održavati je urednom i čistom. Pokušaji koncesioniranja Banja od strane malih obrtnika  propali su zbog sporazumom predviđenom mogućnosti postavljanja ležaljki od strane domaćeg hotelijera, ali  i rada  njihova obližnjeg ugostiteljskog objekta „Šest bofora“. U takvim okolnostima  svaka privatna inicijativa na tom prostoru je neisplativa, zaključili su mali obrtnici. Ipak Grad je na Banjama ljetos izdao koncesijsko odobrenje za postavljanje trampulina pa će, ako ništa drugo, ljetos na glavnoj gradskoj plaži  djeca doći na svoje.

U gradskoj upravi ističu da su do sada riješili 40 koncesijskih odobrenja. Što se plaža tiče  nije bilo velike gužve. Pored trampulina na Banjama izdano je  jedno koncesijsko odobrenje za plažu Puntin, i jedno  za postavljanje montažnog platoa blizu plaže ispod samostana sestara Dominikanki. Uglavnom nema privatnog interesa za koncesioniranje gradskih plaža zbog slabe popratne infrastrukture na njima za ugostiteljsku djelatnost.

Inače, u nedostatku iscrtanih granica javnog pomorskog dobra i nemogućnosti izdavanja državnih koncesija, Grad će do daljnjega moći izdavati koncesijska odobrenja na  svome obalnome području. Kada se utvrde točne granice javnog pomorskog dobra, za taj će obalni pojas biti nadležna Republika Hrvatska  koja će onda izdavati koncesije za svoj prostor.

Ž.P.

Photo: www.korculainfo.com

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Grad u ovoj godini riješio 40 koncesijskih odobrenja

  1. Miriam (Uredi)

    Odlicno. U prethodnom clanku pise da hoteli ne zele dovesti Banje u red i odrzavati cistocu jer je to javna plaza. A sad citam da je predvidjena mogucnost da oni postave svoje lezaljke na te iste Banje. To onda sad vise nije javna plaza, ili kako? Jednom su, kratko vrijeme, hotelske lezaljke bile na Banjama, rezultat je bio da “obicni smrtnici” uopce nisu mogli pristupiti moru, ili naci malo mjesta za suncanje. Dakle grad Korcula, medju ostalim i mojim novcem, sredjuje i odrzava Banje (za to mi nije zao dati novce), ali ja kao osoba koja nije gost hotela prakticki vise nemam pristupa Banjama.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.