286 natjecatelja iz osam država i 22 kluba

U Korčuli je održan 10. jubilarni taekwondo turnir „Korčula Open 2009.” gdje je sudjelovalo 286 natjecatelja iz osam država i 22 kluba.

Borbeni dio turnira održan je u centru grada Korčule, na spomeniku, dok je natjecanje u formama po prvi put održano u Žrnovu, u dvorani Osnovne škole “Ante Curać Pinjac”. Ovogodišnji turnir je po broju natjecatelja bio najmasovniji do sada, te se za dogodine planira montaža još jednog borilišta pošto je interes za ovaj turnir sa stopostotnim mediteranskim ambijentom iz godine u godinu sve veći. Uz vrlo jaku konkurenciju u seniorskom dobnom uzrastu, ovogodišnje natjecanje okupilo je brojne osvajače medalja na državnim prvenstvima i turnirima ETU-A klase.

TK Forteca je u ekipnom plasmanu zauzela prvo mjesto, ali odlukom organizacijskog odbora turnira morali su biti izvan konkurencije. Razlog ovoj odluci bila je činjenica kako je domaćin jedini bio u prilici nastupiti u punom sastavu za razliku od gostujućih ekipa. Stoga je u ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojio Taekwondo klub Karlovac, drugi su bili članovi TK St. Kwan Split, a treći TK Ilyo iz Slovačkih Košica. Za najboljeg kadeta i kadetkinju proglašeni su Toni Novaković (TK Forteca) i Tadea Beršinić (TK Karlovac), titulu najboljih juniora i juniorki ponijeli su Boris Lieskovsky (TK Ilyo-Košice, Slovačka) i Antonija Zec (TK St.Kwan), dok su najboljim seniorima proglašeni Martin Erdeljac (TK Duga Resa) i Jelena Ivančić (TK Susedgrad Sokol).

Biljana Okmažić/EPEHA (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje: