Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe

Uoči Dana antifašističke borbe gradonačelnik Grada Korčule Mirko Duhović i predstavnici političkih stranaka, Udruge antifašističkih boraca Korčule i braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju palim antifašistima na Spomeniku u Korčuli

Na današnjoj svečanosti prigodni govor održao je Ivo Milat, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Korčule.

Vijenac zahvalnosti položen je i na spomen-ploču u čast Prve i Treće prekomorske brigade NOVJ.

Hrvatski je narod 22. lipnja 1941. godine organizirao u šumi Brezovica kod Siska Prvi sisački partizanski odred, prvu antifašističku postrojbu u porobljenoj Europi, prednjačeći tako u otporu fašističkoj pošasti na ovim prostorima. Od stjecanja hrvatske neovisnosti, 22. lipnja slavi se kao državni blagdan u Republici Hrvatskoj, Dan antifašističke borbe.

Izvor: www.korcula.hr

Pošalji dalje:

5 komentara “Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe

 1. Polu_Skojar (Uredi)

  Svi smo mi u Hrvatskoj antifasisti samo sto prije od terora komunistickog svaki drugaciji pristup antifasizmu-jugoslovenstvu nije bio dopusten. Antifasizam je bio isklucivo crvenih boja i u ratu i u miru. Trebalo je vremena i krvava srpsko-crnogorska agresija na narode Hrvatske da se toga oslobodimo.
  Neka je pokoj vjecni svima koji su svoje zivote dali za slobodu koju hrvatski narodi sada uzivaju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Iznorgo (Uredi)

   Antifašizam je opozicija fašizmu i komunisti u jugoslaviji su bili dio antifašističkog pokreta. Sve jedno je kojih je boja on bio glavno je da je pobjedio fašističku totalitarnu ideologiju za dobrobit svih ljudi. Ali neki pojedinci moraju uvijek naglašavat kako su se oni od nečega antifašističkog oslobodili a prvenstveno su oslobođeni pameti bili i ostali. Hvala svim antifašistima koji su se i bore se i sada protiv fašizma i totalitarnih ideologija.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Polu_Skojar (Uredi)

  Komunizam je (bio) totalitarna ideologija koja je puno zla ucinila u svijetu uopce a posebno u nasim krajevima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Miriam (Uredi)

  Dragi Po_Sko, u clanku se radi o antifasizmu. Ti me podsjecas na malog Pericu koji je sve naucio o slonu i o nicem drugom, pa je na pitanje ucitelja da mu nesto isprica o muhi rekao: Muha je kukac koji medju ostalim moze sjediti na slonu. Slon je …

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Polu_Skojar (Uredi)

  Miriam draga, u Lijepoj Nasoj je tek dolaskom demokratski izabrane vlasti razlucen antifasizam od komunizma inace je to islo tako jos od rata skupa povezano. Tako je to bilo i u ostalim drzavama koje su bile pola stoljeca kaznjene komunistickom tiranijom.
  Nasrecu da se je to promijenilo. Ceprkati po smetistu povijesti trazeci komunisticka zla ne znaci automatski davati podrsku sadasnjoj vlasti. I ona ce se takodjer ‘peci’ na smetistu povijesti zbog zla kojeg je nanijela pretvorbom i kreiranjem visoko korumpiranog drustva.
  Reci da je antifasizam nasa buducnost je isto kao i reci da nam je cisti zrak nuznost i oko toga se u demokratskom drustvu netrebaju prebijati nikakovi politicki naboji.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.