Radio Korčula – “K’o žena”

1621919_798248030204093_1170072889_n

Možda ste već čuli, a za slučaj da niste, reći ćemo Vam sad – na Radiju Korčula krenula je nova emisija!

Zove se „K’o žena“ i tematizira ravnopravnost spolova iz korčulanske perspektive. Voditeljica je Gordana Šuperak, diplomirana novinarka i zaposlenica spomenutog radija, a urednice Vinka Lozica, diplomirana pravnica i Katarina Slejko, diplomirana ekonomistica. U prvoj emisiji ugostile smo jednu od najpoznatijih hrvatskih feministkinja i borkinja za ženska ljudska prava – Radu Borić. Ona nam je ispričala općenito o stanju u Republici Hrvatskoj, o svojim iskustvima i radu u Finskoj, ali i o aktivnostima Centra za ženske studije čije je osnivanje inicirala prije 20 (!) godina.

U drugoj emisiji razgovarale smo s Gaellom Gottwald, svestranom umjetnicom i ravnateljicom Hrvatskog društva likovnih umjetnika koja je već dugi niz godina aktivna i u gradu Korčuli. U trećoj emisiji 06. ožujka imale smo pravo druženje! Naime, u eteru smo ugostile čak pet Korčulanki – ravnateljice korčulanskih ustanova: Lanu Filippi Brkić, Fani Ivelju, Tajanu Grbin, Mariju Hajdić i Hanu Turudić. To je bila prva u nizu emisija u kojima ćemo ugostiti korčulanske žene koje se ističu na svom području djelovanja.

Ujedno, bio je to svojevrstan uvod za „šušur“ koji smo zamislile za subotu 08. ožujka 2014. -međunarodni dan žena!

Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a ove godine se obilježava 100 obljetnica tog važnog datuma.

U dogovoru s Hotelsko turističkim poduzećem Korčula napravit ćemo „izvanrednu“ emisiju „K’o žena“ iz caffe bara „Bistre“ u kojoj ćemo ugostiti žene iz političkih stranaka. Proslavi će se pridružiti i ekipa iz udruge „Pauk“. Početak emisije je, dakle, u subotu 08. ožujka 2014. u 10:45h.

Za popodne smo pripremile posebnu poslasticu u hotelu Korčula. U goste će nam doći članice splitske udruge Domine (http://www.domine.hr/) koje će nam prigodno pričati o ženskim radničkim pravima – u povijesnom kontekstu, ali i o aktualnom stanju. Predavanje „Radnička prava – nekad i danas“ s početkom u 18:00 održati će se u atriju Hotela Korčula.

I kao samo finale, u večernjim satima imat ćemo mali party u slavu žena u caffe baru „Galerija“.

Lijep pozdrav!
Ekipa emisije “K’o zena” – Kate, Vinka i Goga!

Pošalji dalje:

4 komentara “Radio Korčula – “K’o žena”

 1. žena koja se ne ističe (Uredi)

  Baš lipo,govorit o ravnopravnosti,koja je još uvik upitna ili vridi kako za koju iz pozicije gledanja. Molim da mi se malo pojasni ovo sa “Korčulanke koje se ističu na svom području djelovanja”,zar nisu i druge žene iz drugih mjesta na otoku također žene vrijedne pažnje ili možda obične žene. Govorite o nekoj ravnopravnosti, a same radite diskriminaciju.
  Čini mi se da nikad neće doći do nekih promjena gdje će se poštovat svaka žena ma gdje ona bila i kakvu funkciju imala u društvu.
  Mislim da bi trebali počet učit od indijanaca, oni su puno više poštovali svoje žene nego mi danas.Budite sretne sve žene ma gdje bile.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Vinka (Uredi)

  Dragi svi!
  Da ne bi bilo nesporazuma, u ovoj godini imat ćmo 24 emisije.
  Jučer je išla tek treća.
  Kada spominjemo Korčulanke mislimo na žene s otoka Korčule pa čak i na Peliške s dijela Pelješca koji gravitira Korčuli.

  Dajte nam vremena prije nego krenete s etiketama.
  Srdačan pozdrav!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Anonymous (Uredi)

  bravo cure, super ste, samo naprid!! i ne dajte da vas zlobni i zajedljivi komentari pokolebaju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Anonymous (Uredi)

  Možda ste već čuli,a za slučaj da niste (nisam ni ja), da postoji radio emisija koja ugošćuje samo muškarce. Kada se takova emisija pokrene (nadam se da neće), tek će to biti u prilog ravnopravnosti spolova,kako sada stvari stoje, na radio Korčuli.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.