Čišćenje Majsana

Kratko, ali slatko druženje studenata treće godine Kineziološkog fakulteta, na čelu s profesorom Goranom Orebom, i članica Udruge za očuvanje kulturne i prirodne baštine otoka Majsana održano je u subotu 26.06.2010., u 19 i 30, u hotelu Bon Repos.

Studente je ispred Udruge Majsan pozdravila Lea Čumbelić te ih ukratko upoznala sa dosad realiziranim akcijama i projektima  kao i sa daljnjim planovima udruge u skoroj i daljoj budućnosti. Spomenula im je, između ostalog, izradu i montažu mosta za lakši pristup otočiću te postavljanje dvojezične informativne table. U ime svih članova udruge prenesena je zahvalnost i veselje za vrijeme i pažnju koja se poklanja Majsanu. Iznimno raduje što već 11 godina, svakog ljeta studenti Kineziološkog fakulteta pod budnim okom svoga profesora Gorana  –  našeg otočanina i dragog sugrađanina, marljivo skupljaju smeće po otocima arhipelaga. Od ove godine, na rutu je upisano i ime otoka Majsana.

Snaga timskog rada i zajedništva, inspirirana i i inicirana iz  čiste ljubavi i senzibiliteta za ljepotu i vrijednost kulturne i prirodne baštine, pokretačka je snaga koja se nalazi u svima nama. Treba je pronaći, njegovati i snažiti, kako bi sve ono što smo dobili u nasljeđe sačuvali i predali budućim naraštajima.

Sanda Hančević studentima je iz stručnog ugla približila važnost i jedinstvenost otočića Majsana i arheološkog lokaliteta koji je na njemu podignut još u doba rimske antike. Na taj su način, kroz zanimljivu priču, uz  kartu  i tlocrt lokaliteta, imali priliku doživjeti ovaj dragulj u srcu Pelješkog kanala.

Sandino predavanje i naše zajedničko druženje bili su uvod za akciju čišćenja koje je uslijedilo u nedjelju na samom otočiću.

Slike govore više od riječi.

Za kraj smo svi nazdravili čašom domaćeg vina i marendom na Stupama!

Još jednom zahvaljujemo profesoru Goranu Orebu i njegovim studentima, Udruzi brodara i obrtu Sestrice na nesebičnoj podršci i zanosu koji su rezultirali čišćim i ljepšim  Majsanom.

Majsanom koji svakim danom sve više blista i sjaji na radost i ponos svih!

Udruga Majsan

Pošalji dalje:

5 komentara “Čišćenje Majsana

 1. Twin Peaks (Uredi)

  Ova akcija je za svaku pohvalu!
  Što zbog plime ali veći dio zbog neodgovornosti i šlampavosti ljudi je sve više smeća u prirodi.
  Drago mi je vidjeti da se u Korčuli poduzimaju mjere protiv toga.
  Bilo bi odlično kada bi na otoku postojali komunalni redari i novčano kažnjavali turiste i lokalne ljude zbog onečiščavanje prirode i obale ovog lijepog otoka.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. runja (Uredi)

  Bravo studenti i Gorane baš ste pravi tako se to radi, a ko bi našu mladost pokreni u ovake akcije bilo bi lipo jer oni bi, ali nema hi ko armat!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Miriam (Uredi)

  Di je sad Po_Sko sa svojim uobicajenim komentarom da su to sve takve akcije komunjarske, da takve radove triba prepustit profesionalcima, a ako im se to ne propusti, oduzima se judima posal … itd. Vidi ciscenje Naplova.
  (To ni moj komentar, ja pozdravljam tu i takve akcije)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. ja (Uredi)

  slažem se sa miriam čita san komentare za akciju ćišćenja naplova i pošto nisan puno pametan ni načitan neka mi oni koji u svojim komentarima uzimaju riječ komunjare objasne definiciju što to znači i da li je zakono-moralno na takav i sličan način nekoga prozivati. Svaka akcija je hvale vridna jasno da triba i imati svoj cilj, uostalom bilo kakvo druženje kroz akcije nema nikakve veze sa prijašnjim vrimenima to je potriba da korčulani napokon shvate da korčuli svi tribamo nešto dati da bi i od nje dobili.A oni koji samo runjaju i kritiziraju jedna poruka: malo više samokritike da bi mogli realnio kritizirati druge.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. goran (Uredi)

  Veseli me da ima plemenitih komentara na još plemenitiju akciju studenata Kineziološkog fakulteta. I ako mogu prosvjetiteljski djelovati kao učitelj, u svojem temeljnom zanimanju, na studente Kineziološkog fakulteta , onda mi je još veće veselje ako takvo djelovanje ima odjeka među mojim sugrađanima.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.