Doček druge polovice godine

Karnevalski klub Bonkulovići  organizirali su u srijedu navečer, i 1.srpnja ove godine cijelu noć tradicionalni Maškarani doček Pola nove godine, manifestaciju koja je iako spontano prije 9 godina pokrenuta od grupe korčulana sada je postala svjetski jedinstvena priredba, uvrštena i u kalendare turističkih događanja Korčule.

Ovogodišnje maskirano veselje započelo je u srijedu ( 30.lipnja 2010.) predvečer okupljanjem maškara iz Korčule, Hrvatske i inozemstva ( Slovenski, Talijanski i Japanski turisti) čije su grupe krenule povorkom iz centralnog trga Plokata kroz cijeli grad, da bi se u kasnim večernjim satima ponovno vratili na Plokatu, gdje je nastavljeno veselje uz popularnu grupu Trio Gušt , koji su razveseli publiku i maškare njihovim hitovima, i vlastitim aranžmanom  mix dalmatinskih pjesama, pa tamburaških, narodnih, pop, do talijanskih i engleskih hitova. U donjem dijelu trga na Spomeničkom kompleksu mlađi su uživali uz disk glazbu. Točno u ponoć, uz veliki vatromet, nazdravljalo se Drugoj polovici 2010., a slavljenici su u plićaku čestitali jedni drugima razmijenivši usput po koji kupaći kostim. U ime Grada Korčule, Sretnu je preostalu polovicu godine čestitao zamjenik gradonačelnika Franc Stenek, a u ime „Bonkulovića“ Klaudio Bojić, koji je od nedavno u Vladi od maškara promijenio titularni naziv, umjesto ministar Kanader, sada je ministar Mosor.

Ugostiteljski štandovi su doprinijeli da se veselje nastavi i slijedeći dan, 1.srpnja ove godine. Izvanredna iluminacija starih gradskih kula i zidina uz skromna svijetla stvorila je od korčulanske noći događaj koji su na svojim jahtama i  jedrenjacima na vlastitim video zidovima pratili mnogi nautičari.

Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: