Nezadovoljna oporba u Veloj luci

Najjača velolučka oporbena stranka SDP i HNS nezadovoljni su radom HDZ-a i nezavisne liste u obnašanju vlasti u Veloj Luci, posebno stanjem u gospodarstvu. Predsjednik SDP-a  Ivo Žuvela, potpredsjednici Silvija Pećanac i Zoran Manestar, sazvali su konferenciju za novinare kao bi upoznali Velolučane radom vladajućih i izrazili svoje nezadovoljstvo istim.

Velolučka vlast protekle godine održala je ukupno 12 sjednica Općinskog vijeća. Na dnevnom redu su uglavnom bile periferne teme. Jedina ozbiljna tema bila je nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava i načina financiranja, a sve ostale su bile donašanje normativnih akata i slične teme. Izostale su životne teme: izrada i donašanje izmjena i dopuna prostornog plana Poduzetničke zone – nema nikakvih pomaka, prenamjena poluotoka Privale od vojne baze  u turističku zonu,problemi i perspektiva gospodarstva, izgradnja infrastrukture i ostala važna pitanja.

Predložili su sazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća o stanju u gospodarstvu. Vladajuća većina je taj njihov zahtjev najprije pokušala izbjeći. Međutim, njihovom upornošću u tijeku je prikupljanje potrebnih podataka za njeno skoro sazivanje.

Umjesto da stimulativnim mjerama potiču obrtništvo, oni rade suprotno – najam poslovnih prostora povećan je  za duplo i time ugostitelje i ostale obrtnike dovode u bezizlazne situacije. Projekt obnove i rekonstrukciji bolnice Kalos nije se maknuo s mrtve točke. Novo upravno vijeće umjesto da krene s projektom – ono poslovodstvu Kalosa sustavno stvara probleme. Ne nastavlja se projekt dovođenja vode do turističke uvale Gradina. Sportska dvorana još nije stavljena u funkciju i dalje zjapi prazna. Nakon što je Parkingcom iz Zagreba raskinuo ugovor
o naplati parkiranja od čega je Vela Luka dobivala 450.000 kuna godišnje, od 15.lipnja ove godine taj posao obavlja 8 radnika JKP „Komunalac“ – Vela Luka. Je li napravljen elaborat ekonomske isplativosti nije nam poznato. Zaustavljen je projekt natapanja kraških polja. Još nisu počeli na izgradnji pomorskog putničkog terminala, projekt ribarske luke i ostali projekti su na čekanju- istaknuli su SDP-ovci.

Dolaskom na vlast HDZ-a i njihovih satelita iz Nezavisne liste nazaduje rad sportskih i društvenih djelatnosti. Kulturna udruga Luško lito dobiva iz proračuna dosta manje kuna, a od njih se traži više kulturnih i zabavnih događanja. – kažu SDP-ovci.

Mi se kao stranka oporbe, ne ponašamo kao HDZ kada je bio u oporbi. Ne mirimo se postojećim stanjem i tražimo od vladajućih, učinkovitije i odgovornije obnašanje vlasti. SDP ostaje otvoren za svaku suradnju, ali ćemo i dalje biti konstruktivna i afirmativna oporba – zaključili su esdepeovci. M.Cetinić.

Pošalji dalje: