Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola

Korčula – Korčula je uspješno položila veliki međunarodni ispit u prijemu i provođenju četvrtog po redu međunarodnog triatlon natjecanja, kojega je u subotu(26. travnja 2014.) u organizaciji Grada Korčule, TK Split i Palače Lešić Dimitri (uz novčani nagradni fond od 41 tisuća kuna, što je najveći ukupni iznos novčanih nagrada od svih triatlon natjecanja u Hrvatskoj otvorio korčulanski gradonačelnik Vinko Kapelina, izrazivši zadovoljstvo što je korčulanski triatlon postao svjetskog značaja, koji nosi simbolični naziv Izazov Marka Pola, a stotinjak natjecatelja iz 14 zemalja svijeta i volontera se ugodno osjećalo u gradu domaćinu, i hotelu Liburna, gdje su bili smješteni, odakle kao i prošlih godina, u svoje zemlje nose utiske boravka i natjecanja u Korčuli.

Publika je uglavnom pokazala veliko znanje u triatlonskim disciplinama(plivanje, trčanje i biciklizam) s tim više što su se uz svjetska imena, natjecali i učenici OŠ iz Korčule i Žrnova u školskoj triatlonskoj štafeti. Triatloncima, željnim visokih rezultata, nažalost, vrijeme nije bilo naklonjeno, posebno u trčanju, jer je padala i prohladna kišica, a jedan se je strani natjecatelj i smrzavao u moru. Srećom bez posljedica, jer mu je odmah pružena prva pomoć. Veliki broj disciplina je nemoguće objaviti u ovakvom medijskom prilogu, ali se svi rezultati mogu pronaći na stranicama Grabar sport i TK Split, kao i kod www.markopolosport.net

Sveukupni su pobjednici: U Olimpijskom triatlonu kod žena Darija Vrtikapa iz TK Zrinski Zagreb (1500 m plivanje, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja, a kod muškaraca, mađarski triatlonac David Ruzsaz. U sprint triatlonu (750 m plivanje, 20 km bicikliranje, 5 km trčanje) u kategoriji žena i muškaraca sva tri prva mjesta osvojili su hrvatske triatlonke, odnosno Hrvatski triatlonci, dok su u Humanitarnoj uličnoj utrci na 10 km, čiji je prihod namijenjen Udruzi ‘Kap u moru’ sva tri prva mjesta osvojili trkači iz Crne Gore.

Nasumce smo razgovarali s nekoliko istaknutih triatlonaca (Marketa Haraskova iz Češke, Svetozar Stamatović iz Bara-Crna Gora, Elizabeta Vitasović iz Pule, Morgan Marmaro (Fancuska), Marino Jukić (Split)i svi su korčulanski triatlon ocjenili kao vrhunski. Prošlogodišnji pobjednik Olimpijskog triatlona (ove godine drugoplasirani) Petar Bajaji iz Mađarske je napomenuo da su u Korčuli uz mnoge rekreativce bili i poznati profesionalci, i po njegovoj osjeni Korčula je izvanredna destinacija za rekreativce i profesionalce, koji uz nagrade nose kući i poznato korčulansko ulje.

Tražio sam meni dragu Leu Čumbelić. veteranku pobjednicu, nisam je pronašao (našli smo! – op. T.A.), duguje sliku, a i našu ČESTITKU. Tajnik natjecanja Ivan Pavić iz Splita je pohvalio kompletnu organizaciju, napomenuvši posebno učiteljima iz OŠ da nastave stvarati kod djece privrženost ovom sportu, u kojemu se je već nekoliko mladih korčulana najavilo kao mogući triatlonci u Hrvatskim natjecanjima. Kako na otvaranju, tako i na zatvaranju ovogodišnjeg Izazova Marka Pola, korčulanski je gradonačelnik Vinko Kapelina(dijeleći sve nagrade u završnom dijelu natjecanja) zadovoljnim uzdahom poručio Vidimo se dogodine.

Tekst i snimke: Niko Perić

Čestitam

Čestitam

Gradonačelnik pazi i na žensku frizuru

Gradonačelnik pazi i na žensku frizuru

Oni su najbolji

Oni su najbolji

Pehari i Korčulanima

Pehari i Korčulanima

Vidimo se dogodine

Vidimo se dogodine

Zadovoljne pobjednice

Zadovoljne pobjednice

Lea

Lea

Pošalji dalje:

2 komentara “Korčulanski triatlon Izazov Marka Pola

  1. Henry (Uredi)

    Da organizatori ove manifestacije imaju imalo promotivnog duha onda bi dodjela nagrada bila locirana ispred ulaza u stari dio Korčule (tvrđava Revelin tj. gradska vrata, na dnu skala). Na taj bi način fotografije u pozadini imale to prepoznatljivo korčulansko obilježje. Na ne nasred ulice. Ovo pišem s dobrim namjerama, a ne da bi se svađao ili uvrijedio nekoga.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.