Korčulanski Lavanderman

Korčula – Naš sugrađanin Paval Šain, poznat kao ekolog, fotoreporter, (bio i vijećnik u Gradskom vijeću) ovih se dana potvrdio i kao dobar metereolog. Svake godine dan prije Međunarodnog praznika rada, otvara štand prirodnih-eko proizvoda i suvenira, a ove je godine otvorio dva dana kasnije. Kašnjenje je opravdano, kaže Paval, jer sam znao da će biti loše vrijeme.

A sada njegov obiteljski obrt POZITIVO, miriše cijelom ulicom pred vratima stare gradske jezgre. Turisti se zaustavljaju, kupe po koji mirisni sjećajni predmet, i nose ga kući po cijelome svijetu. Paval Šain je ispekao zanat, na štandu nudi vrećice punjene lavandom, sapune od lavande, ružmarina, kozmetički  med, sapun od maslinogog ulja. To je recept moje bake, kaže Paval, od kojega rublje prekrasno miriše.

Prilagođavanjem starog recepta, Paval dodaje, da se ovaj sapun od prirodnih sastojaka koristi na koži, i zadržava njezinu prirodnu vlažnost. Mame nas i mirisne soli, pa magnet lavanda kesice. Zadnje vrijeme Paval proizvodi i torbe s korčulanskim motivima, dok je na većini lavanda proizvoda utisnut amblem  Marka Pola.

S bratom Ivanom proizvodi i suvenirski kamen. Lavandu, i sve ljekovite sastojke uzgaja u vlastitom vrtu.

Tekst i snimak: Niko Perić

Paval Sain

Pošalji dalje:

2 komentara “Korčulanski Lavanderman

  1. Hercegovac (Uredi)

    mirisne skaline…..veliki pozdrav braći Šain iz Ljubuškog 🙂

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.