Sanina slikovnica o Nikoli Tesli

Sani Sardelić iz korčulanskog muzeja nakon slikovnice „Marko Polo“, autorica je sličnog uratka pod nazivom „Nikola Tesla – izumitelj budućnosti“ koji će se promovirati u Smiljanu, na Teslin rođendan, u subotu 10. srpnja.

Slikovnica o slavnom izumitelju edukativna je i korespondira s prošlošću na suvremen način, a posebna je po tome što su je oslikala djeca Smiljana. Još 2008. godine u Teslinom rodnome mjestu, autorica je održala likovnu radionicu u kojoj su djeca, oslikavajući svoga sunarodnjaka, genijalnog izumitelja, realizirala osebujan likovni svijet u svim dostupnim tehnikama, oblicima i bojama.

Te su njihove dječje ilustracije i osnova slikovnice, napisane na hrvatskome jeziku. Planira se prijevod na engleski i srpski jezik. Izdavač je Muzej grada Gospića, a projekt je financijski poduprlo Ministarstvo kulture.

Slikovnica će biti tiskana u tisuću primjeraka. Za početak će biti dostupna samo u Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu.

tekst i slika: Željan Petković / EPEHA – SLOBODNA DALMACIJA

Pošalji dalje:

7 komentara “Sanina slikovnica o Nikoli Tesli

 1. Miriam (Uredi)

  Vec sam kod Marka Pola smatrala da je to izvrsna ideja, angazirati djecu da ilustriraju slikovnicu, i njihove ilustracije povezati interesantnim tekstom. Sva djeca kojima sam poklonila tu knjigu na njemackom bila su njome odusevljena. A ocito se to svidjelo i onima koji su Sani dali nalog za knjigu o Nikoli Tesli. Cestitam, Sani, zelim ti puno uspjeha!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mediaveli (Uredi)

  Sani, cestitke i od mene. Takav rad je ono sto pravi razliku.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. runja (Uredi)

  Što ministarstvo ni finaciralo i slikovnicu Marko Polo, a ne knjižnica kojoj to sigurno nije bilo lako, pa ih sad Sani tuži za autorska prava!?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Miriam (Uredi)

  Zena je pokazala inicijativu, organizirala djecu da crtaju, napisala tekst (da, ona je stvarno autorica objavljenog teksta, sto znaci da autorska prava po svim meni poznatim zakonima pripadaju njoj), u cemu je problem? Zasto se vise nego polovici citatelja ne svidja ako je netko hvali?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. vox populi (Uredi)

  Mislim da se odgovor zna i da je i Vama jasno. Ovo je jedno od malo mjesta gdje možeš komentirati i postupke i karakter i aktivnosti. Onaj koji radi srcem ne mari za komentare,a narod ipak zna najbolje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Miriam (Uredi)

  Hvala na odgovoru, Vox populi. Ja osobno ne znam drukcije raditi nego srcem, ali svejedno vjerujem, da sam ostala u Korculi, da bi me takav odnos s vremenom obeshrabrio. Sad od mog znanja i talenta (u onoj mjeri u kojoj postoje) profitiraju oni koji ih znaju cijeniti, a koji se nalaze izvan Korcule i vecim dijelom izvan Hrvatske. Ja nisam mjerodavna, ali nije li to opci trend u Korculi?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.