Korčulanska polupodmornica  

Korčula – Jutros je na sveopću zainteresiranost korčulana (posebno djece) i turista zaplovila polupodmornica koja će svakodnevno ploviti do kraja mjeseca listopada ove godine. Polupodmornica je brod sličan pravoj podmornici iznad vodene linije, koji ne zaranja, dok je ispod mora kabina gdje 12 putnika sjede i mogu kroz 10 velikih stakala (5 sa svake strane) razgledati morsku floru i faunu, a s palube uživati u korčulanskoj panorami, diveći se starom srednjovjekovnom gradu i nezaboravnom zapadu sunca, pokazuje nam vlasnik Norbert Žaknić (korčulanski zet) iz Splita.

Neobično plovilo u korčulanskoj  turističkoj ponudi ima dužinu 9,95 m, pokreće ga motor od 50 ks, s gazom 135 cm. Ukupne je površine 5 kvadratnih metara, pogodno za sve uzraste, (posebno djeci)koji mogu upoznati podmorje koje je na ovom području bistro, kaže vlasnik Norbert Žaknić. U ponudi su dnevne (45 minuta) i noćne ture od 30 minuta, koje će sigurno biti atraktivne, jer će posjetitelji moći uz pomoć šest halogenih reflektora, gledati kako se riba skuplja na svjetlo, i uživati u gledanju aktivnih riba, koje se ne vide po danu(gruj i hobotnice) kaže vlasnik Žaknić.

Polasci su svaki puni sat iz lučice pored ACI marine u Korčuli, plovno je područje uz gradske zidine, preko Uvale školjki (Porto uš) do kretišta u kanalu između otoka Badije i brodogradilišta. Do kraja svibnja domaći putnici imaju poseban popust u pola cijene, po svakoj turi, za odrasle 40 umjesto 80, i za djecu 20 kuna, dok se ekstra tura za grupe može dobiti uz 7 kupljenih karata za cijeli brod, dok će u tijeku sezone karta iznositi 80 kuna.

Opći je utisak, da je ova polupodmornica nadopuna sadašnje ponude Korčule, koja je više orijentirana na obiteljski turizam, s ciljem na neki destinacijski menađment. 

Tekst i snimak : Niko Perić

Pozdrav s podmornice

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Korčulanska polupodmornica  

Komentari su zatvoreni.