U HTP-u Korčula plaće stižu na kapaljku

– Radnici u stalnome radnom odnosu, kojima je plaća 3,5 tisuće kuna, dobili su puni iznos za ožujak. Onima kojima plaća prelazi 3,5 tisuće kuna dali smo akontaciju od 3 tisuće kuna, a od pozajmice Hrvatskog fonda za privatizaciju, u visini od 2,3 milijuna kuna, isplatit ćemo preostali dio plaće za ožujak i travanj – kazao je Vlašić.

Fond je još ranije prihvatio zahtjev domaćeg hotelijera o posudbi novca za isplate plaća 180-orici stalnih uposlenika i taj će novac, kako su nam potvrdili u upravi, dobiti za dan-dva. Problem kašnjenja plaća je postao kroničan jer je korčulanski hotelijer nelikvidna tvrtka opterećena gubicima, hipotekarnim i drugim nepovoljnim kreditima koje iz poslovanja ne može vraćati.

U prvome je tromjesečju ostvario gubitak od 6,6 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci pad noćenja od 16 posto u odnosu na lani. Prošlogodišnji gubitak iz poslovanja popeo se na vrtoglavih 9,86 milijuna kuna. Jedini izlaz domaći hotelijer vidi u prodaji hotelskog kompleksa Bon Repos.

Prije par mjeseci raspisan je natječaj za njegovu prodaju, ali nije bilo zainteresiranih. Otkupljena je samo jedina ponudbena dokumentacija od fonda Epica. Opće je mišljenje da je istaknuta cijena od 124,4 milijuna kuna previsoka, unatoč tome što se nudi kompleks od 35 objekata sa 850 postelja na 47,5 tisuća četvornih metara zemljišta u neposrednoj blizini mora, uz uređene plaže. U HTP-u uskoro najavljuju drugi krug natječaja. Novcem od prodaje planiraju konsolidirati posrnulo društvo i pripremiti ga za drugi privatizacijski krug.

Ž.P. Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

4 komentara “U HTP-u Korčula plaće stižu na kapaljku

 1. mozart (Uredi)

  A ko je kriv za to što je Hotelsko nelikvidna tvrtka opterećena gubicima, hipotekarnim i drugim nepovoljnim kreditima koje se iz poslovanja ne može vraćati?
  Cila uprava DOLI!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. bepina (Uredi)

  Oni ko i Šuker: “Prodaj obveznice da sačuvaš fotelju.”
  Kad se proda Bon Repos što će onda biti sljedeće za prodaju s obzirom da se prodajom neće riješavati trajna nelikvidnost i pad noćenja koji eksponencijalno rastu ko snježna gromada. Pametnom dosta za sljedeći potez.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Miriam (Uredi)

  Osobno znam za jednu dobru ponudu koja je svojevremeno data za kupnju Hotelskog i koja, kao sto se vidi, nije prihvacena. Ne zelim nikoga nabjedjivati i ne mogu tvrditi ono sto ne mogu dokazati, zato ovdje ne zelim izraziti u sto sumnjam, ali pitam se, sasvim objektivno i sigurno naivno, zasto su takvi hoteli u takvom mjestu nelikvidni i zasto opada broj nocenja.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Dylan Dog (Uredi)

  A da oni prodaju apartmansko naselje na Defora????Ono ipak nema problema s popunjenošću pa i vridi više….

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.