LEDA se poskliznula na ledu

Korčula – Već dva mjeseca je u korčulanskom brodogradilištu Leda d.o.o. zaustavljena izgradnja brodova za sjeverna ledena mora. To su specijalni brodovi za prijevoz kontajnera i rasutog tereta,koje Leda od 2000.godine proizvodi za Nizozemsko brodogradilište Peters Shipyards iz Kampena, kojemu su dva puta godišnje isporučivali novogradnje dužine od 82 do 100 m i nosivosti od 3.600 do 5.200 tona. Iz Korčule bi se teglili do Nizozemske gdje su se obavljali završni radovi ugradnje motora i pomagala, i tamo se predavali naručitelju.

Inače Leda je od Vlade RH dobila 30 godišnju koncesiju na zemljište u pomorskom dobru, dok je Nizozemski partner otkupio proizvodne strojeve od bivšeg brodogradilišta Inkobrod koje je u stečaju od 1997., i još nije završen. Kroz proteklih 14 godina korištenja, Leda je imala stalnu zaposlenost (80 radnika i toliko kooperanata) uz izvoz od 95% njenih poslovnih prihoda. Prije dvije godine započeta je i modernizacija pogona, kako bi se za slijedećih 30 koncesijskih godina na pomorskom dobru luke posebne namjene opremilo brodogradilište s modernijom tehnologijom i kadrom, jer je i davanje koncesije na prostor površine 78.016 m2, uvjetovano ulaganjem ovlaštenog koncesionara na iznos od 135.166.500,00 kuna.

Za svu modernizaciju korčulanima je obećana pomoć njihovog poslovnog partnera iz Nizozemske, koji je bio u mogućnosti udvostručiti proizvodne kapacitete. Nažalost,Ledin partner Peters Shipyards iz Kampena u Nizozemskoj je prije dva mjeseca bankrotirao, i dok sada proživljava stečaj na nizozemski način, Leda je privremeno u neizvjesnosti. S njima više nemamo poslova, kaže tehnički direktor Vicko Ivančević. Sada su usputni poslovi na remontu manjih plovila, i srećom imamo novi ugovor s kompanijom Kone iz Finske na izgradnji liftova za najveći kruzer na svjetu, koji se gradi u Finskoj, kaže Vicko Ivančević, uz ohrabrenje da će svi dosadašnji zaposlenici imati posla, dok se Leda ne okrene novom načinu menagmenta.

Iako bi pola stoljeća korčulanske brodogradnje na lokaciji Dominče moglo popratiti praznovjerje, istina je da od 1947. godine prokletstvo prati preseljenje iz Korčule na novu izvangradsku lokaciju. Kroničari bilježe kletvu, PROKLETO VAM BILO, koju i danas izgovara nekoliko obitelji, jer im je bez naknade dignuto zemljište na kojemu je 1947. g. otvoreno brodogradilište Korčula, koje napušta dotadašnja mala privatna drvena brodogradilišta u gradu.

1949. mijenjaju naziv u brodogradilište Ivan Cetinić (prvoborac korčulanskog kraja), da bi ih 1955 uništio veliki požar. 1956 se obnovilo, zapošljava 700 radnika i 300 kooperanata, prekvalifikacijom iz drvenih u čelične radnike proizvođače, gradi velike čelične brodove do 5000 tona nosivosti, da bi 1964.zbog gubitaka Ivan Cetinić završio likvidacijom. 1965. g. malo gradsko brodogradilište Brodograditelj kupuje pogon stečajnog Ivana Cetinića, i s 284 zaposlenika započinje remont čeličnih brodova, manjih novogradnji i izradba brodske opreme, što prouzrokuje i mijenja naziv u INKOBROD (Industrija Konstrukcija i Brodogradilište) proizvodnja je krenula, osvaja se strano tržište, broj zaposlenih se povećava, Inkobrod postaje jedan od najvećih proizvođača brodske opreme u Europi, ali i 1997.g. završio u stečaju.

Preuzima ga JadranMont, koji odlazi u stečaj. I na kraju ukleto brodogradilište spašava zakupoprimac Leda d.o.o. koji uspješno nastavljaju brodograđevnu djelatnost, da bi sada i njihov poslovni partner i naručitelj novogradnji doživio stečaj. Zanimljivo je prokletstvo u sudbini terena na Dominću, kada su 1967. dva otočna brodogradilišta Radež iz Blata i Brodograditelj iz Korčule stvaraju zajedničko poduzeće KBI (Korčulanska Brodograđevna Industrija), 1970 se rasformira, kao i naknadno zajedničko poduzeće Inkobroda i Radeža „Mac Gregor-Navire“. Leda je ostala, njihov je poslovni partner i glavni naručitelj u stečaju. Znači,kroz 50 godina brodogradnje na Dominču zabilježeno je 6 stečaja ,a od 15. stoljeća niti jedno samostalno brodogradilište u drvu nije propalo radi ekonomije, nego su ih(14) unatoč žilavosti i snazi obnove gasili ratovi i uvođenje pare i strojnog pogona na drvenim jedrenjacima.

Tekst i snimak: Niko Perić

Dio vanjskog pogona Konver Proizvodni pogon Sidro cuva od brodoloma

Pošalji dalje:

2 komentara “LEDA se poskliznula na ledu

  1. rudar (Uredi)

    ****************. Nesposobni menađmenti us njihova “proklestva”

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.