Žrnovski galioti u TV emisiji More

Žrnovo – U Žrnovskoj vali i Tri žala na otoku Korčuli bilo je veselo protekla dva dana. Okupili su se članovi udruge lađara Žrnovski galioti, isprobali svoju lađu za Maraton lađi u Neretvi, kao i za njihovu organizaciju (uz pomoć Grada Korčule) ovogodišnje utrke (28.lipnja) neretvanskih lađara koja će se po prvi puta održati na moru od uvale Kneža do grada Korčule, na kojoj će nastupiti preko 300 lađara.

Njihove aktivnosti je snimila i HRT s prilogom za emisiju More, koja će se iz studija domaćina TV Split emitirati u nedjelju 25.svibnja. Prilog o Žrnovskim galiotima će se gledati i u emisiji Turistička klasa koja se prikazuje u drugi četvrtak, 29.svibnja. Oni su ponos svoga mjesta i Grada Korčule, a jedini su otočki lađari osnovani 2009.g. koji su iako otpisani već na prvom nastupu Neretvanskog maratona 2011.g. bili šesti, zatim svake godine visoko plasirani, 2012. treći, i prošle godine treći, uz 2.mjesto na međunarodnoj veslačkoj regati.

Ovogodišnja morska utrka neretvanskih lađara znači i Korčuli izvanrednu priliku za aktivnije turističko predstavljanje,sa zadovoljstvom ističe gradonačelnik Vinko Kapelina, koji je sa svojim suradnicima dao i posebne informacije u spomenutim TV emisijama,o turističkoj sezoni,infrastrukturi i kulturno zabavnim priredbama.

Tekst: Niko Perić uz posuđene fotografije Edite Drušković

Emil Brcic daje podatke TV ekipi Galiotski dogovor Zrnovski galioti u svojoj vali

Pošalji dalje:

2 komentara “Žrnovski galioti u TV emisiji More

  1. Anonymous (Uredi)

    Bravo Zrnovci .Bili smo dobri u atletiki za vrime yuge..50tih -60tih godina odbojci rukometu i drugo ja se ponosim sa vama iz dalekog svita (Jakov)

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.