KPK slavi 80 godina postojanja

Pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića korčulanski plivački klub KPK, prije 32 godine osvajač europskog Kupa kupova, slavi 80 godina postojanja.

Na konferenciji za medije, tajnik kluba Ante Žanetić, Nikša Fabris, predsjednik Izvršnog odbora kluba i Mario Todorović, hrvatski plivački reprezentativac, obznanili su javnosti program proslave.

Sve će započeti 28. srpnja, svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, povodom Dana grada, kada će se klubu i njegovim zaslužnim sportašima uručiti prigodne nagrade Grada. Na sjednici će nazočiti i predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Sjednici će prethoditi prigodna izložba fotografija, videa i ostalog arhivskog materijala vezanog za 80 godina postojanja kluba.

Dan poslije, predsjednik Josipović posjetit će plivački bazen i gradilište novoga zatvorenog bazena na istočnoj strani grada. Završetkom gradnje, do ljeta sljedeće godine, nakon 32 godine san „kapekaša“ i svih Korčulana napokon će postati stvarnost.

Program proslave nastaviti će se 6. kolovoza, svečanom sjednicom kluba, a od 5. do 7. kolovoza održat će se tradicionalno prvenstvo grada u vaterpolu.
Proslavu će uveličati i poznati hrvatski plivač, maratonac Marko Rafaj, koji će na plivalištu KPK kao ciljnoj plivačkoj točki završiti maraton Split-Brač-Hvar-Korčula.

Završna svečanost je na samome plivalištu uz sudjelovanje najvećih hrvatskih plivačkih zvijezda na čelu s „kapekašom“ Marijom Todorovićem, a program će završiti 21. kolovoza, vaterpolskom utakmicom između reprezentacija Hrvatske i Rusije, u sklopu priprema za Europsko vaterpolo prvenstvo u Zagrebu.

Ž. Petković Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “KPK slavi 80 godina postojanja

Komentari su zatvoreni.