Hotel Korsal

Vedre, klimatizirane, dovoljno prostrane i moderno uređene sobe, kupaju se u nježnim pastelnim bojama a kameni prozori samo su okvir prirodi, pogledu koji plijeni vedutama starog grada i prekrasnim morskim pejsažnima.

Od pribora za jelo, od tanjura do krasno aranžirane i ukusne hrane, sve je na  nivou koji nije baš uobičajen u ovom našem okružju.

Opčinjava  terasa smještena i zaštićena među visokim plohama dvaju hotelskih krila ispod blage padine Sala a onda otvorena prema moru. Pogled silazi niz krošnje maslina na KPKa i Banje, otvara se prema punti od Parka i Pelješcu. Takav romantični prostor zaslužuje ovako dobrog ‘Šefa’. Sudim po maštovitim i ukusnim jelima u kojima smo uživali. Nadam da će se taj vrhunski nivo kojim smo posluženi i bili maženi na predpremijernom otvaranju održati i u daljnjem poslovanju.

Kada se sve složi onako kako to vlasnici očekuju, kada njihova vizija, njihov san bude do kraja ostvaren, uz vinski podrum ispod terace, kameni pod koji čeka postavljanje te još nekoliko sitnih preinaka čije ostvarenje su usporile zakašnjele dozvole a koje će zaokružiti i još oplemeniti i ovako krasan prostor, biti će to objekt koji će uz već postojeći luksuzni prostor Dimitri Lešić u staroj jezgri utrti put jednom drugačijem promišljanju turizma a koji bi uz još poneki ovakav biser mogao izbaviti Korčulu iz letargije u koju je upala.

Korčula je hotelom KORSAL zasigurno dobila vrhunski vitaminski pripravak za oporavak  posrnulog hotelijerstva. Želimo im dobar vjetar, mirno more i cjelogodišnju popunjenost.

tekst: Tonči Petković

fotke: Frano Fabris

Pošalji dalje:

3 komentara “Hotel Korsal

 1. zdenka andrijić (Uredi)

  Je li ovo plaćeni oglas ili iskrena dobrodošlica korčulanskoj hotelskoj prinovi? Naravno, i prvo ima svoje vrijednosti, ali jako bih voljela – ovo drugo!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Mile (Uredi)

  U prolazu slucajno navratismo na veceru.
  Izvrsna usluga, fantasticna riba i pristojna cijena. Sve u svemu nesto dobro za Korculu i njene goste.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.