Indonezija zainteresirana za investicijski program na Korčuli

Danas je zamjenik korčulanskog gradonačelnika Ivo Silić primio u Gradskoj vijećnici Agus Sardjana veleposlanika Indonezije u RH, kojemu je uz pozdrav i kraće predstavljanje Grada uručivši mu monografiju Korčule. U pratnji veeleposlanika Indonezije su bili ljudi koji su ga uz duže poznanstvo i doveli na otok: dr.Ivica Tomić, bivši veleposlanik RH u Engleskoj, Franko Cetinić, iseljenik i ugledni biznismen i predsjednik British Croatian Busines Club), te  Velimir Cetinić, direktor tvrtke Cefrank.

U ime ime domaćina na engleskom jeziku razgovor je vodio gradski vijećnik i poznati broker Vjeran Filippi, koji je uz prezentaciju i video projekciju pokazao što Grad Korčula pruža turistima i mogućim investitorima. Što se radi na projektima uz traženje mogućih investitura sa privatnim kapitalom, kako bi se  povećala investicijska aktivnost u na području Korčule, s ciljem da se otvore radna mjesta,realiziraju vrijedni projekti, kako bi se poboljšala kvaliteta života.

Iako Indonezija pripada trećoj najjačoj ekonomskoj zemlji na svijetu, ali bez investicijskog iskustva za ulaganje u Hrvatsku, veleposlanik Indonezije je potvrdio  zainteresiraniost za Hrvatsku, posebno izgradnju brodova, što se je upoznao i kroz uvjete korčulanske brodogradnje. Kako nam je rekao Franko Cetinić, uskoro bi se u Zagrebu mogao otvoriti korčulanski prostor, za susrete, predavanja o toj zemlji, a suradnja je moguća na polju menadžmenta ,turizma i visokih tehnologija, gdje će sigurno dolaziti korčulanski brodograditelji, uspostavljajući daljnu investicijsku mogućnost Indonezije na otoku Korčuli.

Tekst i snimke: Niko  Perić

Delegacija Docek u vijecnici Korculanski vijecnik Vjeran Filippi Na prijemu u Korculi

Pošalji dalje: