Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom

Župan Nikola Dobroslavić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo potpisali su ugovor o zajedničkom ulaganju u pripremne radove za osnivanje i izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom koji će biti smješten na lokaciji Lučevo razdolje u Dubrovačkom primorju. Ukupna vrijednost ulaganja u ovoj fazi izgradnje Centra je deset milijuna kuna, od čega će Fond dati šest milijuna kuna, a tim će se sredstvima financirati istražni radovi te izraditi projektno-tehnička dokumentacija.

Sama gradnja Centra, koja će se financirati većim dijelom iz EU fondova, trebala bi koštati između 40 i 50 milijuna eura.

Direktor Fonda Mladineo potpisao je i dva ugovora s načelnikom Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem. Jedan se ugovor odnosi na nabavu komunalnog vozila, za što je Fond izdvojio 460 tisuća kuna, a drugi na projekt poticanja biološke, poljoprivredne i krajobrazne raznolikosti u ruralnom području, koji predstavlja uređenje poljskog puta do vinograda i maslinika i za koji će Fond dati 427 tisuća kuna.

Inače, Fond na području Županije realizira 143 projekta za čiju je provedbu odobreno 197 milijuna kuna.

kc

Pošalji dalje: