Predsjedniku Josipoviću plivači KPK darovali mudantine

Predsjednik RH Ivo Josipović je u četvrtak u okviru posjeta Korčuli uz Dan Grada i blagdan sv. Todora, posjetio bazen Korčulanskog plivčakog kluba koji slavi 80-tu obljetnicu postojanja. Susreo se sa starim i mladim kapekašima, čarapanima,članovima prve ekipe i kapekaškim pomlatkom.

Točno u podne, po najvećem „zvizdanu“, predsjednik Josipović pješice je iz staroga grada stigao do bazena, gdje mu je predsjednik Izvršnog odbora kluba Nikša Fabris uručio plaketu KPK i ostale prigodne darove.

Tajnik kluba Ante Žanetić darovao mu je majicu i „mudantine“ s natpisom kluba, pozvavši ga da se u njima okupa u bazenu.

Predsjednik mu je kao iz topa odgovorio:“ Nemam ništa protiv,ali ne mogu jer mi niste poklonili kolo“.Na to mu je tajnik replicirao:“ „Ne treba vama predsjedniče kolo, vi iz Baške Vode niste žabari i znate plivat“.

Predsjednika je na bazenu dočekao do sada najveći plivački „kapekaš“,Andrija Depolo, nekadašnji europski rekorder u plivanju na sto metara leptirovim stilom.

Šef države slikao se i s članovima Karnevalske udruge „Bonkulovići“, organizatorima jedinstvenog maškaranog dočeka Pola Nove godine koji pokušavao postati korčulanskim turističkim brendom. „Bonkulovići“ su mu darovali Povelju po kojoj je predsjednik,inače vrhunski pravnik, postao i počasni član strogog suda „Bonkulovića“. Uz sudačku medalju oko vrata uručena mu je i knjiga-rječnik govora grada Korčule.

Josipović je posjetio i vinariju PZ Pošip u Čari, gdje ga je primio domaćin, direktor vinarije Luka Marelić.

Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje: