Radež obilježava 60 godina rada

Danas se u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu obilježava  60 godina od osnutka brodogradilišta Radeža d.d. svečanom sjednicom s početkom u 19. sati. tim povodom  otvorena je i  izložba “60 godina rada i razvoja poduzeća Radež d.d.” autora Dražena Žuvele i Stjepana Bačića koja kroz fotografije prikazuje razvoj Radeža u proteklih 60 godina. Tom prigodom . predsjednik Radeža d.d. Jerko Andrijić. je rekao da je doprinos ovog brodogradilišta u opstojnosti Blata ogroman.

Radež  d.d. ima dugu tradiciju u projektiranju i proizvodnji široke palete čelične brodske opreme, aluminijske opreme kao i različitih čeličnih konstrukcija virtualno neograničenih dimenzija, koji se temelje na vlastitom dizajnu, proizvodnji i tehnologiji. Visoka kvaliteta, strogo poštivanje rokova, kvaliteta i brzina  na zadovoljstvo kupca donosi nove poslove. Nije se još dogodilo u ovih 60 godina da radnici nisu dobili plaću.

Topovima, opravljenim u  brodogradilištima Radež i Inkobrod tijekom Domovinskog rata nad  brodovima Jugo-flote  izvojevana je  velika pobjeda kojom se zauvjek razbila njihova blokadu na našim prostorima

Zahvaljujući uvijek odličnom managementu i radnicima uspjeli su opstati i zato jer u godinama kada nije bilo posla svi su se žrtvovali kako bi sačuvali tvrtku.  Pribjegli su smanjivanju plača i nepotrebnih troškova, tako da nije došla u pitanje stabilnost, što je za Blato od izuzetne važnosti. Iako je politika bivše i sadašnje Vlade, destimulativna za proizvođače izvoznike radi cijene kune, što, istina, drži socijalni mir u RH, no radi toga nisu konkurentni na svjetskom tržištu. I iako je u specifičnoj situaciji kao proizvođač – izvoznik i iako je na otoku, Radež d.d. je na nogama.

Dina Cahun, Dubrovački vjesnik

1417592081plakat_radez

Pošalji dalje: