Radio Korčula na rubu stečaja

Ako ne riješi pitanje vlasništva, financiranja programa i dugova, nakon 15 godina emitiranja programa lokalni Radio Korčula ide u stečaj, potvrdio je ravnatelj radiopostaje Ivo Barović, prenosi slobodnadalmacija.hr

– Grad Korčula jedini od pet vlasnika i osnivača postaje s 25 posto udjela nastoji ispoštovati obveze, dok je ostalima radio zadnja rupa na svirali. DAB koji je 25 posto udjela preuzeo od Dubrovačke banke spreman ih je prodati, a ostali suvlasnici – Općina i HTP Orebić ne mare za obveze. U takvim uvjetima radio ne može opstati – žali se Barović koji kaže kako je za proizvodnju programa godišnje potrebno od 400 do 500 tisuća kuna. Prošlu godinu radio je završio s deset tisuća kuna minusa, a ove godine mnogo je gore jer dugovanja stižu na naplatu. Samo zbog duga prema Odašiljačima i vezama od 42 tisuće kuna za novoinstalirani odašiljač na Klupcima radiju prijeti ovrha.

I jedini pouzdan partner Grad Korčula ove godine zbog recesije iz proračuna prepolovio je davanja na 30 tisuća kuna, sponzori su posustali, kasne plaće, a honorarnim suradnicima već mjesecima se ne isplaćuje honorar. Krizi radija pridonijela je i nepromišljena odluka vlasnika o ‘širenju’ frekvencije novom opremom na Klupcima, što je povećalo čujnost na Lastovo, Mljet, Pelješac i zapadni dio otoka, ali i stvorilo nove troškove. (www.slobodnadalmacija.hr)

Pošalji dalje: