Borak i Stari grad u finalu!

Prvenstvo grada u vaterpolu : Ekipa Borka i Starog grada u finalu borit će se za pobjednika prvenstva

„Plivaj praši,naprid naši!“

Uz tradicionalnu kapekašku pjesmu:»Plivaj praši, naprid naši da nas gleda Korčula» i bučno navijanje u četvrtak navečer započelo je tradicionalno prvenstvo grada u vaterpolu  koje je i ove godine okupilo četiri gradske ekipe: Stari grad, Biline, Sveti Nikola i Borak.

Prošlogodišnji pobjednici ekipa Borak u polufinalnoj utakmici svladala je ekipu Svetog Nikole rezultatom 7:3, pokazavši se ponovo jednim od glavnih favorita za osvajanje prvenstva. U prethodnoj utakmici ekipa Staroga grada lako je i uvjerljivo pobijedila ekipu Biline  rezultatom 9:5, plasiravši se tako zajedno  s ekipom Borka u finale. U subotu,dan nakon predaha i skupljanja force, naoštreni  će Nikolaši, pokušati  Borčanima oduzeti veliki gradski pobjednički pehar, kojeg su osvajali u prethodna dva gradska prvenstva.

Rezime polufinalnih utakmica je dobar vaterpolo, bez puno force,samo na pamet i tehniku i još bolja zafrkancija i  vesela atmosfera.Sve četiri momčadi uz veliku podršku publike na tribinama plivališta stvorili su dobar štimung i zezanciju, ali  i pravi ljetni šušur u turističkoj špici.Zbog toga su mnogi furešti i domaći gosti sa znatiželjom željeli doznati zbog čega se  tako, uz buku i navijanje, zapjenilo more u gradskome bazenu.

Inače, prvog dana prvenstva, prije početka utakmica, sve četiri ekipe okupile su se na Spomeniku, odakle su sa svojim navijačima, okićenima trumbetama i transparentima  krenuli prema bazenu KPK. Tamo ih je dočekalo mnoštvo gledatelja, uz zaglušujuću navijačku buku i galamu. Prvog dana se sve prašilo i pjenilo od smiha i zezancije.A bilo je i tu i bokun sporta.

Ž. Petković

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Borak i Stari grad u finalu!

Komentari su zatvoreni.