Polaznicima tečaja stranih jezika dodijeljene diplome

Polazmicima tečaja stranih jezika (engleskog i talijanskog), jučer, u četvrtak, 19. 2. u prostorijama Srednje škole Vela Luka, dodijeljene su diplome za polaganje završnog ispita. Ukupno 18 polaznika ove je godine završilo tečaj stranog jezika, kojima su mentorice bile prof. Natali Vlašić iz talijanskog, te prof. Kristina Oreb iz engleskog jezika.

Polaznici su usvojili opće znanje koje će im biti od koristi prilikom komunikacije sa stranim gostima (upoznavanje, ponuda gastronomije, razumijevanje na primanrnoj osnovi, upute o kulturnim događajima), bez obzira da li se bave turizmom ili su iz nekih drugih razloga upisali tečaj stranog jezika. Polaganje tečaja stranih jezika se pokazalo kao pametno ulaganje u sebe, budući da strani gost na takav način stječe dojam domaće atmosfere, te se uvijek rado vraća na ljetovanje kod istog iznajmljivača, a time se sklapaju i nova poznanstva i prijateljstva. Na ovaj način svi oni koji s gostom ostvare ležernu komunikaciju, predstavljau i sebe a i Velu Luku kao poželjnu destinaciju za odmor. Tečaj je organiziran u suradnji s Udrugom mladeži Vela Luka, a ukoliko bude interesa, nastavit će se i na jesen.

Također, tijekom mjeseca ožujka, Turistička zajednica općine Vela Luka u suradnji sa Udrugom mladeži Vela Luka, organizira radionicu talijanskog i poljskog jezika u trajanju od 12 školskih sati, 6 termina u popodnevnim satima, za sve koji se bave turističkom djelatnošću, a prijave su u tijeku i traju do kraja ovog mjeseca. Kotizacija po polazniku iznosila bi 500 kuna, uz uobičajno subvencioniranje TZ-a za privatne iznajmljivače. Radionica-tečaj obuhvaća isključivo strani jezik koji je potreban u radu s gostima: -predstavljanje, pozdravi i dobrodošlica -upiti i opisivanje ponude i smještanja -turistička ponuda, te kulturna i sportska doagađanja -gastronomska ponuda, izrazi i sl.

Tekst: Željana Petrić
Foto: Marin Baničević

Pošalji dalje: