Borak po treći put pobjednik

Završeno prvenstvo grada u vaterpolu:Borak po treći put pobjednik i slavljenik

Mišićima protiv masnoća i kolesterola  do pobjede

Zaglušujućim navijanjem, doslovce padanjem u navijački trans,skakanjem u odjeći u bazen,navijači Borka proslavili su treću po redu pobjedu  svoje ekipe i osvajanje prestižnog pehara i prvenstva grada u vaterpolu što se, od četvrtka do subote, održavao u gradskom bazenu.

Kapetan ekipe Borka Marinko Bojić-, kapekaškog imena „Poglavica“,  iz ruku Lovre Krstulovića, predsjednika Udruge Sveti Todor, inače organizatora prvenstva, nakon finalne pobjede protiv Staroga grada  preuzeo je  i visoko podignuo prelazni pehar koji će i narednu godinu krasiti vitrine Borka.

U borbi za treće mjesto Biline su u utješnoj utakmici pobijedili ekipu Svetog Nikole rezultatom 8:5.

Inače, u proslavi 80 obljetnice osnutka kluba KPK, gradske ekipe bile su posebno nabrijane za osvajanje prvenstva. Utakmice su bile čvrste, bitka rovovska,  igrači su grizli na svakom metru skraćenog igrališta. Iako se odustalo od instaliranja podvodnih kamera, svi su mogli vidjeti hrvanje pod morem. Čupale su se  mudantine, laktalo se, granfalo noktima, ispod površine, a sve u žaru pobjede i  osvajanja prvenstva.

Međutim ekipa Borka i ove  je godine bila nepremostiva prepreka, za ostale. U finalnoj utakmici protiv Staroga grada pobijedili su rezultatom 4:2. Ipak, Borčani nisu došli lako do pobjede.Nakon izjednačene rovovske bitke, sa malo postignutih golova, tek su u posljednjoj četvrtini s nekoliko kontri slomili žilavi otpor protivnika, rezultatski se odmaknuli s dva gola razlike i pobijedili borbene  Starograđane iz „Metropole“.

Uspjeh ekipe Borka leži u činjenici da su posložili najmlađu ekipu, s najmanje alkohola,masnoća i kolesterola u krvi. Salo i masnoće protiv  ipak vidljivog mišićnog tkiva  na tijelima mlađih igraća Borka  izgubilo je bitku za kisik i golove…. Međutim ti su  se aduti poslije istaknuli na suhome,tribinama bazena, na velikome gradskome derneku. Ostali po kilaži teži, vremešniji   igrači, sigurno su pobijedili u ispijenim birama i vinu te  pojedenom mesu i ostalim pripremljenim delicijama u Baluna. Slavlju su se pored navijačkih skupina priključili i turisti željni zabave i opuštanja do ranojutarnjih sati.

Ž. Petković

Pošalji dalje:

2 komentara “Borak po treći put pobjednik

Komentari su zatvoreni.