Franc Stenek: Korčulanski HDZ nije bio u stanju završiti ni posve pripremljene projekte

Jučer je u Čari  kandidat koalicije SDP-HNS-HSU za gradonačelnika Korčule, Franc Stenek, održao konferenciju za novinare. Konferenciji su prisustvovali kandidat za zamjenika gradonačelnika Lovro Krstulović, predstavnici koalicije HNS i HSU, te kandidati za Gradsko vijeće Grada Korčule i saborski zastupnik Mladen Marelić.

SDP-ov saborski zastupnik Mladen Marelić izrazio je žaljenje zbog prijevremenih izbora zbog toga što svi planirani projekti stoje, a rokovi teku. Franc Stenek je podsjetio na činjenicu da su u 12 godina, koliko je SDP bio na čelu Korčule između ostalog izgradili zatvoreni bazen, jedini na otocima, završili i započeli niz projekata radi kojih su u Korčuli stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj. Izrazio je svoje čuđenje kako HDZ nije bio u stanju provesti ni one projekte koje im je SDP ostavio posve pripremljene. Podsjetio je i na činjenicu da se u Korčuli dogodio politički presedan – HDZ je srušio svog gradonačelnika. Sve ovo je dokaz kako to nisu ljudi sposobni ovaj grad mijenjati nabolje.

Ujedno je na ovoj konferenciji najavljeno da će sutra, 5.3.2015., u 17 sati u Gradskoj vijećnici Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, potpisati Sporazum o oprostu dugova kako bi se ublažile financijske teškoće socijalno najugroženijim građanima. Sporazum se odnosi na komunalne dugove, te će se potpisati s direktorom komunalnog poduzeća Hober, Markom Milatom, koji je isti zatražio od Ministarstva. Nažalost, Grad nije bio u mogućnosti, zbog raspada vlasti, iskoristit ovu priliku, te zatražiti dodatni oprost drugova, obzirom da Povjerenica Vlade za Grad Korčulu nema te ovlasti. To je još jedna direktna šteta koju je HDZ u Korčuli nanio svojim građanima.

Poslije konferencije uslijedio je predizborni skup kojeg su u velikom broju podržali mladi iz Čare.

Dina Cahun – Dubrovački vjesnik

1425509671aaa_stenek_konf_001

Pošalji dalje: