Snima se HRT-ova emisija “Lijepom našom” u Veloj Luci

Prvi će se put na otocima, 25. ožujka, održati javno snimanje HRT-ove emisije “Lijepom našom”, i to u Novoj sportskoj dvorani u Veloj Luci s početkom u 19. sati. U organizaciji uz HRT sudjeluju Općina i Turistička zajednica Vela Luka te udruga “Luško lito”. Suradnik i koordinator na projektu je prošlogodišnji dobitnik javnog priznanja za životno djelo Općine Vela Luka te voditelj klapa Janes Vlašić.

– Sada nakon što je Nova sportska dvorana u Veloj Luci dobila uporabnu dozvolu, stvorili su se preduvjeti da će konačno u našoj lijepoj Veloj Luci biti javno snimanje jedne takve fešte pjesme i plesa “Lijepom našom”. Nakon dolaska HRT-ove ekipe u Velu Luku dva, tri dana prije će isto biti šušur. Planiran je nastup estradnih zvijezda, kulturno-umjetničkih i folklornih društava te klapa s otoka Korčule, Lastova i Orebića. Ovo je velika prilika da Hrvatskoj predstavimo našu kulturnu baštinu. Nastojimo da što više otočana dođe na snimanje. Isto tako, u dogovoru s načelnikom Općine Lastovo Leom Katićem pokušavamo organizirati u suradnji s Jadrolinijom katamaran, kojim bi stotinjak stanovnika Lastova došlo na snimanje. Nadamo se da će Jadrolinija imati sluha. Pozvali smo i stanovnike Orebića koji će doći autobusima – kaže Vlašić.

Uzbuđenje je u zraku u Veloj Luci. Svi su ponosni da je uredništvo “Lijepe naše” odabralo najmlađe i najnastanjenije mjesto na otocima Jadrana za snimanje ove popularne HRT-ove emisije. Javno snimanje trajat će tri sata, a bit će emitirane dvije emisije u trajanju od 50 minuta u travnju i svibnju, što je odlična promidžba za predstojeću turističku sezonu.

– U pravo doba se ovo događa. Po meni je to jedna lijepa reklama, ne samo za Velu Luku, nego i za otok Korčulu i Dubrovačko-neretvansku županiju – zaključio je ponosno Vlašić.

U emisiji “Lijepom našom” nastupit će: Oliver Dragojević, Meri Cetinić, Petar Dragojević, Elio Žuvela, Mario Prižmić i Kvartet Portun, Zlatan Stipišić Gibonni, F.D. “Kumpanija” Vela Luka, Moreška HGD “Sv. Cecilija” iz Korčule, KUD “Braća Crnomiri” Čara, KUD “Lastovo” Ubli, Violinski kvartet Vela Luka, klape “Vela Luka – Proizd”, “FD Kumpanija” i “Lanterna” iz Vele Luke te “Kumpanji”, “Kanela” i “Perlice” iz Blata, Veloluški  Evergreeni, klape “Ladesta” i “Fumari” sa Lastova, Vinko Barčot, Ivan Šegedin, klape “Geta” i “Nava” iz Orebića, klapa “Dalmacija” (Blato-Vela Luka), klapa “Škerac” iz Korčule, Gentlemani  i mnogi drugi.

Tekst /foto: Dina Cahun – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Snima se HRT-ova emisija “Lijepom našom” u Veloj Luci

Komentari su zatvoreni.