Kupus ponovno u Korčuli

Dramski amateri Velolučkog pučkog teatra ove subote, 21. ožujka, nastupaju u Korčuli, gdje će u 19.30 sati u Domu kulture izvesti komediju „Samo nas kupus može spasit“. Ovo je drugo izvođenje ove komedije u Korčuli.

Priča je to o jednoj obitelji u malom otočkom mjestu (otac umirovljenik, majka domaćica, stara baba, sin i nevjesta visokoobrazovani, ali nezaposleni) koja preživljava uz pomoć kupusa. Iako uvjeti za život nisu najbolji, mladi pokušavaju iskoristiti svoje znanje i sposobnosti kako bi ostali živjeti na otoku. Za tekst ove komedije autor Tonči Surjan je na 33. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika u Zagrebu 2014. dobio Pohvalnicu Hrvatskog sabora kulture.

Ovo drugo izvođenje komedije „Samo nas kupus može spasit“ u Korčuli je u stvari nastup za selekciju-odabir amaterske kazališne družine iz naše županije, za nastup na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji će se u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održati u svibnju u Pazinu i Vodicama, kaže nam Tonči Surjan. Kako u Veloj Luci nema odgovarajuće dvorane Velolučani su odlučili nastupiti u Korčuli.

Predstavu će pratiti eminentni hrvatski kazališni stručnjaci, koji će između tri prijavljene amaterske kazališne udruge iz naše županije (Velolučki pučki teatar iz Vele Luke, Studentski teatar Lero iz Dubrovnika i Kazališna družina Kolarin iz Dubrovnika) odabrati jednu za nastup na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: