Izbori 2015 – 2. krug

Nedjelja 22.3.2015. 20:00 – Prema prvim neslužbenim rezultatima koje smo prikupili Andrija Fabris novi je gradonačelnik Grada Korčule, a zamjenik gradonačelnika je Marko Skokandić.

Lista br. 1., kandidata Franca Steneka (zamjenik Lovro Krstulović) osvojila je 1476 glasova (47,97%), a lista br. 2 kandidata Andrije Fabrisa (zamjenik Marko Skokandić) 1516 glasova (49,27%) odnosno 40 glasova više.

Kako su građani Grada Korčule glasovali po biračkim mjestima pogledajte ovdje:

tablica

gradonacelnikgraf

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=unnFm0S1Zcs[/youtube]

Nedjelja 22.3.2015. 19:06 – Prikupljamo prve rezultate

Nedjelja 22.3.2015. 18:47 – U 19 sati se zatvaraju birališta. Prve rezultate doznati ćete samo i jedino na iKorcula.NET-u

=====================================

Nedjelja 22.3.2015. 17:00 – Do 16:30 sati glasovalo je 43,73%, (u prvom krugu 41,55%)

Izlaznost po biračkim mjestima do 16:30 sati

izlaznost2krug16-30

Nedjelja 22.3.2015. 12:15 – U Gradu Korčuli jutros u 7 sati otvoreno je 6 biračkih mjesta.

Do 11:30 sati izlaznost je 19,89%, za razliku od prvog kruga izbora održanog 8. ožujka kada je izlaznost do 11:30 bila 18,28%. Na svim biračkim mjestima veća je izlaznost u odnosu na prvi krug, pa možemo očekivati izlaznost između 55-58% (prvi krug 53,15%) što pokazuje zainteresiranost građana za ove izbore.

Izlaznost po biračkim mjestima do 11:30 sati

izlaznost2krug11-30

Četvrtak 19.3.2015. 22:25 – U nedjelju 22. ožujka u Korčuli se održava drugi krug izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Korčule. Prvi krug održan 8. ožujka “prošli” su Franc Stenek (zamjenik Lovro Krstulović) ispred koalicije SDP-HNS-HSU sa osvojenih 40,59% i Andrija Fabris (zamjenik Marko Skokandić) ispred koalicije HDZ-HSS-HSP AS sa 30,25%. Nezavisni kandidat Dražen Bakarić postigao je respektabilnih 12,92%, nezavisna kandidatkinja Ivona Kapor 9,95%, dok je HSP-ov kandidat Zlatan Kosović osvojio samo 3,58% glasova.

Tko će biti pobjednik u drugom krugu odredit će pored ovih oko 26% glasova kandidata koji nisu prošli prvi krug još mnogo toga, od izlaznosti do kvalitete kampanje, poruka koje su stigle do glasača, motiviranosti i slično. Kandidati su obišli sva mjesta, imali razne skupove tribine, gostovali u radio emisijama itd… Sutra u petak u 10:30 u programu Radio Korčule poslušajte sučeljavanje Steneka i Fabrisa. Ako bude moguće snimku ćemo objaviti uz ovaj tekst isto popodne prije izborne šutnje.

UPDATE 20.3.2015. 17h – OBJAVLJUJEMO SNIMKU SUČELJAVANJA KANDIDATA NA RADIO KORČULI:

0:00

Što se prvog kruga izbora tiče, glasovalo je 2.764 birača odnosno 53,15%.

U drugom krugu izbora 2009. glasovalo je 2977 birača (prvi krug 3043), i tada je Mirko Duhović pobijedio Josipa Podbevšeka sa 1463 prema 1433 glasa. U drugom krugu izbora 2013. glasovalo je 3160 birača (prvi krug 2776), i Vinko Kapelina pobijedio je Franca Steneka sa 1597 prema 1520 glasova.

Na aktualnom popisu birača nalazi se 5196 upisanih birača, za razliku od 2009. i 2013., kada je upisanih bilo 5564. Očekujem i ove nedjelje izlaznost od barem 55 do 60 posto.

Tko je novi gradonačelnik moći ćete (kao i uvijek) saznati najbrže na ovom portalu već u nedjelju poslije 19 sati.

Online glasovanje na ovom portalu (LINK) zaustaviti ću sutra, ukloniti višestruke glasove upornih klikaša i ovdje objaviti rezultate online izbora. Ako se online glasovanje opet pokaže točno, službeno ćemo zatražiti od Vlade RH da ukine klasične papirnate izbore a ovom portalu dodijeli ovlasti Gradskog izbornog povjerenstva 🙂 🙂

UPDATE 20.3.2015. 17hREZULTATI ONLINE GLASOVANJA (uklonjeno oko 250 višestrukih glasova)

Tino Andrijić

Pošalji dalje:

20 komentara “Izbori 2015 – 2. krug

    1. Zlatica (Uredi)

      Sulejmane nemoguce nije jos gotovo sdp i to je to kad znas a ko bi drugi moga biti odgovori ako si hrabar zlatica

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Hurem (Uredi)

    Netko bi moga večeras dobit kompleks i laganini krenut s antidepresivima…ni im lako

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. kpk (Uredi)

    Nek Korčulanin vodi Korčulu ! Tako je najbolje, čestitam.
    Maki je ipak zanimljiv, on je u svakoj vlasti, kao nacionalne manjine u Saboru

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. sulejman (Uredi)

    Andro,ovo si dugo želio i čekao sad ti je jedinstvena prilika da pokažeš koliko možeš i što znaš.
    Budi moralan, konkretan,narodu na usluzi, odgovoran, strpljiv i ponizan.
    Čestitam i sretno!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. porazeni (Uredi)

    Maki je zakon, e da ih je vise takih bilo bi super, cestitke novom gradonacelniku ,imat ce dosta posla samo hrabro. Lp

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. A Da Ne (Uredi)

    Iskrene cestitke g.Fabrisu na pobjedi.On moze i zna, a pored toga ima neopisivu snagu i volju.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. rudar (Uredi)

    Andro, čestitke!
    Grmio si sve ove godine iz balkona opozicije, ajde sad napokon pokaži što možeš. Neće ti bit lako, sad si na vjetrometini naroda a on zna bit okrutan. Šteta da nisi nekog drugogog za svog pobočnikam izabra, potrošeni trgovci i suncokreti nisu nam više dobrodošli i ne garantiraju bolju budućnost gradu osim sebi. Ako sad ne makneš te satelite oko tebe opet ništa od Korčule.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Humanist (Uredi)

    Tek sam jutros pročitao oba pisma kandidata i Andrija Fabris je biračima poslao bolju poruku , pa time i odnio pobjedu.Pismo obraćanja biračima Andrije Fabrisa i njegovih kolega je vješto napisano i vašem programu se nema što zamjeriti jer živite u Korčuli i bilo bi nerazumno uopće sumnjati da Gradu Korčuli želite išta drugo doli napredak i blagostanje. Ali jedna stvar me zasmetala jer prisvajate nešto Vam isključivo ne pripada.

    Obratit ću se gospodinu Fabrisu jer je on potpisao gore objavljeno pismo? Čemu napominjete da “jedina koalicija spremna spasiti grad je Domoljubna koalicija…” i to još s velikim slovom D.

    Želite li reći da druge liste nisu domoljubne”? Želite li reći da ljudi sa liste SDP ( jer ovim očito njih najviše prozivate) nisu domoljubi? Smatrate li Vi – da ja kao pojedinac nisam domoljub jer nisam podržao Vašu listu već listu SDP za gradnonačelnika?

    Institucinaliziranje domoljublja u ovom slučaju od jedne političke grupe smatram upravo u suprotnosti s Vašim programom o zajedničkom napredku koji bi trebao biti vama imperativ kao budućem Gradonačelniku. Kako kvalificirate većinu od 1016 glasača liste SDP za Gradsko vijeće i ostalih 743glasova drugih lista? To je duplo više od vaših domoljubnih 911. Što su oni ako nisu podržali Domoljubnu koaliciju? Volio bi doznati odgovor !

    Smatram da ovakve podjele nose najmanje dobrobiti nama građanima jer ako nas vi kao gradonačelnik danas vidite u ovom političkom natjecanju (a izborne borbe se ne bi smjele drugčije shvatiti doli natjecanje) kao NEdomoljube, što možemo sutra od vas očekivati? Ne možete domoljublje brojiti glasovima koje ste osvojili.

    Da li će te nas sutra kao gradonačlnik gledati drugčije kao ateiste(budući nisam bratim), drugačije kao Žrnovce( budući sam Žrnovac) , drugčije kao radnike ( budući nisam obrtnik)? Što za vas znači da je netko drugčiji ili drugčije misli od vas? Kad već naglašavate da ste kršćanin, trebali bi ste vjerovati da smo svi stvoreni na sliku i priliku Boga jedinoga.

    Domoljubna koalicija HDZ-HSS-HSP AS očito smatra da se domoljublje mjeri brojevima upotrebljenih slova “H” u nizu kratica, pa im stoga odmah i pripada atribut domoljublja.

    Ja samo mogu reći – svi smo domoljubi, jer da nismo ne bi podržavali nijednog kandidata. Ne bi toliko brinuli o tome tko će pobjediti, ne bi nam stalo tko će voditi našu zajednicu.

    Vama ostaje mogućnost da u budućnosti zaboravite podjele i radite za svačije dobro ( u što osbno sumnjam) ili da i dalje gajite netrpeljivost i podjelu jer vašoj stranci i satelitima ona očito odgovora kako biste neosnovanim podjelama zamračivali našu zajedničku budućnost….

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. A Da Ne (Uredi)

      Nesto ste mi se puno uvridili na veliko “D”.Previse predrasuda a da gradonacelnik nije jos ni poce radit.Strah je vrag!!!

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    2. afer (Uredi)

      Tako je bilo i Kolindi – nije ni sjela na mjesto predsjednice a već su poćeli sa pompoznim primjedbama.

      Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. Zakrjan (Uredi)

    @Humanist,respect za stav!
    Andri Fabrisu želim da svoju energiju pretoči u ono što Korčuli treba,a to je ono što bi se reklo “danu movi se Korčulo”
    Je,Korčula je specifična,ufam se da će takva i ostati bez obzira na tabore i ostale monade.
    Sam ishod izbora,koji je priznajmo,izuzetno “dramatičan” pobjedniku ostavlja činjenicu da je pobijedio “za prsa”.
    Nadam se da je ovaj izbor Korčulana korak naprijed prema onome što Korčula mirita,a to je Korčula koja ne ovisi o nikome,niti stranačkim stegama,niti brojanjem slova,niti raslojavanjem po bilo kom pitanju.

    Malo sam sad si dao oduśka,nemojte mi zamjeriti.
    Vidimo se!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Zakrjan (Uredi)

    U predzadnjoj rečenici sam stavio meko š;)))))
    Nadam se da to nije preveliki problem

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. ptičica (Uredi)

    Humanist, palac gori. Pobjeda je bila za vlas, no vidljivo je veliko htjenje i želja da se ostvari” životni san” , kako je Fabris izjavio u medijima.Da li su samo prazni snovi bez kvalitete to će mo tek vidjet. Sad neka stavi nogu na loptu i ćapa se posla. Moga bi se on ćapat i za glavu kad vidi koliko ga posla u samo dvi godine čeka i to gore s onom komodnom ekipom. Oni sateliti oko njega imat će jedinu želju da zaposle vlastitu dicu što je pozavršavala fakultete za govoranciju i PR. Pritiskali su i Kapelinu pa će i njega. Andro moj, više ti ništa neće biti isto do kraja života.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Humanist (Uredi)

    Moj komentar nije izraz predrasude, predrasude izriče sam Gradonačelnik : ” Pobjedila je domoljubna Korčula!”

    Moje mišljenje da isticanje stava da je pobijedila “domoljubna Korčula” o čemu se može sad čitati i na stranicama Slobodne Dalmacije u izjavi Andrije Fabrisa skriva predrasudnu podjelu Korčulana na “domoljubne” – koje su glasali za Fabrisa i (???)- koji su glasali za Steneka. Iz korektnosti namjerno ne želim insinuirati kojim će epitetom gradonačelnik okarakterizirati glasače Franca Steneka.

    S obzirom da je ovo javni web-portal, a on je od jučer javna ličnost mogao bi mi odgovoriti, bez obzira što se potpisujem pseudonimom.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. ptičica (Uredi)

    Do sada se redovito javljao na ovaj portal iz više razloga. Rukavica je bačena.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.