Izvršena primopredaja vlasti

Danas je u uredu gradonačelnika Grada Korčule povjerenica Vlade iz oblasti poslova gradonačelnika predala dužnost Andriji Fabrisu, kojemu su 25. ožujka službeno objavljeni rezultati za izbor novog gradonačelnika Korčule, koji je jučer 26.ožujka stupio na dužnost, pa je danas uz predaju dužnosti Tajani Grbin istekao mandat iz oblasti poslova gradonačelnika, koji je uz svog zamjenika Marka Skokandića preuzeo dokumentirane podatke, za koje je Povjerenica Vlade za Grad Korčulu do prijevremenih izbora, Tajana Grbin rekla, kako je u njezinom privremenom tromjesečnom mandatu bio prioritet uspostaviti redovno funkcioniranje Grada i gradskih tvrtki u interesu građana kao i pravnih osoba koji djeluju na području Gradske zajednice s 5 MO i dva Gradska kotara.

Ostavila sam im podatke što sam napravila, kao i sve probleme koje nasljeđuju i koje će morat rješavati, rekla je Tajana Grbin. Nama je izdvojena spomenula, konačno (nakon puno godina) rješenje problema Gradskog kotara Stari grad,g dje je na putu između Dječjeg vrtića i Zavoda za zapošljavanje uređen prolaz uz betoniranje dijela puta, sanacija zida, te postavljanje tri rasvjetna stupa. Napravljen je plan i troškovnik spajanja struje od zgrade Dječjeg vrtića do uprave vodovoda, koji je do sada bio u kompletnom mraku, a taj je prolaz i praktički glavni ulaz u grad. Napravljen je i projekt uređenja Gradskog muzeja i osam gradskih kula, kaže Tajana Grbin, kojoj će mandat za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća završiti danom konstituiranja 7. travnja,ove godine.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje:

11 komentara “Izvršena primopredaja vlasti

 1. sulejman (Uredi)

  Asti ga malega miša, tek san sad vidi koliko je ova “mala” žena učinila posla u 3 miseca?! Nego je Abel bi učini više ono zadni put?! Ma samo taj problem u Buculina di nisu mogli pristupit ni vatrogasci ni hitna ni policijoti traja je barenko 10tak godina, pa kule, pa muzej a tek iz mrklega mraka u svitlost prinit naše menađere nad menađerima u Vodovoda. Zamislite da je koji od svetega trojstva pa u mraku pa išća od grada odšetu? Bome, svaka joj čast. Što se mene tiče mogla je još ostat, ne bi bila na odmet. Govori san dici uvik da in vaja učit matematiku neka in ni bilo po voji. Palac gori ženo!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. sandra (Uredi)

  Slažem se u potpunosti Sulejmane s vama. Bila bi izvrsna kao gradonačelnica jer je pametna, marljiva, temeljita, odgovorna i nadasve poštena. Mislim da je ona dio one samozatajne Korčule koji se povukao pred najezdom agresivne politike.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. dino (Uredi)

  Ma nemogu se otet dojmu kako je ova žena sve učinila u malo vrimena baš mi je ža što je partija tako uludo potrošila, a može bit da ako ne uspiju nagovorit Francija treči put gospođu trebalo kandidirati na slijedečim izborima.možda bi pojedinci volili da gradonačelnika bira partij a ne narod na demokratskim izborima.Narod uvik krivo odabere ako ne pobijedi neko ko nema pedigre iz prošlog sistema.E Korčulo, Korčulo mačić progleda u 8 dana a pojedincima je malo 25 godina.Baš sa tužan. Tino molimte nemoj me brisat.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. rudar (Uredi)

  Eto, pokazala da se može. Ako je predala sve napisano neka dečki sada nastave. Volje i želje u Andra ne fali. Nakon parlamentarnih izbora i Karamarkove pobjede (vrlo moguće), trebala bi Korčula dobit vjetar u leđa a i što novaca iz Zagreba pa planirano provest u djelo. Jedino valja mu skupit pametne i poštene oko sebe a ne one što samo svoj takujin gledaju ili imaju skupljenog masla na glavi od ranijih političkih trgovanja.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Frano Cebalo (Uredi)

  Krije li se u kadriranju priložene fotografije politička poruka ili je samo stvar “estetike” na portalu?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. RUNJA (Uredi)

  ovo je sada gotovo i fala ti bože, ali što mislite o ustroju vijeća…….. sve mi se para da če bit ucjena onih koji su gubitnici jer nažalost o njima ovisi dogovor.
  Hoče ga bit vaja nam vidit kolko “vole” Korčulu.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. lava (Uredi)

  Runja-inače “pobjednici” side sa strane i čekaju s mirom da vide ko će im dignut ruku,sasvim nezainteresirano,opušteno,bez primisli i čežnje…haha. Pila se da okrenit i naopako. I nikakav dogovor ne ovisi o gubitnicima,oni se lako otpile…e da nije gladi.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.