Čemu tuševi – more je čisto

Na vrhuncu sezone, dok u Korčuli boravi 4000 turista, traži se mjesto više na plažama koje nude sve samo ne komfor. Osim zapuštenog izgleda, u plićaku se kupači susreću s ježincima, prilaz s mora je loš, nema tuševa. Ohrabruje ipak vijest županijskog Zavoda za javno zdravstvo, po kojoj je Korčula po kakvoći mora na vrhu ljestvice.

Na svih osam korčulanskih plaža uzorci su ocijenjeni kao izvrsni, od kupališta hotela “Bon Repos” do Badije. Korčulani su suglasni da su gradska kupališta i loše organiziran gradski promet najveće mane korčulanskog turizma.

Na Banjama, glavnoj gradskoj plaži, nema tuša ni toaleta, a slično je i na ostalim gradskim plažama. Iako su u gradskoj upravi ove godine riješili 40 koncesijskih odobrenja, kod plaža nije bilo velike gužve.

Pokušaji koncesioniranja Banja od malih obrtnika propali su zbog sporazuma Grada i domaćeg hotelijera o mogućnosti postavljanja ležaljki, ali i rada njihova obližnjeg ugostiteljskog objekta “Šest bofora”.

Ipak, Grad je na Banjama ljetos izdao koncesijsko odobrenje za postavljanje trampolina. Osim za Banje, koncesijsko odobrenje je izdano za plažu Puntin, i još jedno za postavljanje montažnog platoa blizu plaže “Ispod duvana”.

ŽP Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

2 komentara “Čemu tuševi – more je čisto

  1. Miriam (Uredi)

    Situacija na korčulanskim plažama prava je katastrofa, tu pokušaj “uljepšavanja” situacije navođenjem rješavanja 40 koncesijskih odobrenja koja, kako sam razumjela iz teksta, nemaju veze s plažama, ništa ne pomaže. A ta famozna tri koncesijska odobrenja koja donekle imaju veze s plažama, kao uopće sve što se dosad učinilo u vezi s plažama, kao i s prometom u gradu, isto je toliko djelotvorno kao i premještanje ležaljki na palubi “Titanika”.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. rept (Uredi)

    Plaže, haha, da samo plaže. Korčula bi trebala biti po ljepoti i svemu jedna od top destinacija, a nema ništa. Plaže ne da su pune smeća, nego nema nikakvog sadržaja. Dolazim godinama ovdje, a ove godine je bilo nikad dosadnije. Nočni život – nula, osim što možeš sjet i opijat se. Koncerti – Vela Luka, Blato, Orebić. Korčula opet nula. Uglavnom tijekom cijelog ljeta ponavlja se uvijek isto. Nije ni čudo da mladi odlaze zbog nedostatka zabave, a zaboravljamo da ako će neko potrošit potrošit će oni, pogotovo kad se malo opuste.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.