‘Od Korčule do Splita i Poljuda’: predstavljena knjiga o neraskidivom savezu

Gradska knjižnica Marka Marulića bila je domaćin predstavljanju knjige “Od Korčule do Splita i Poljuda” autora Jure Srhoja. Ovo je prvi književni uradak istaknutog korčulanskog vaterpolista i diplomiranog pravnika, u kojem opisuje odlazak mladih talentiranih Korčulana u Sportsko društvo Mornar iz Splita.

Dvorana knjižnice bila je tijesna za sve zainteresirane, a uz autora o knjizi su govorili Ingrid Poljanić, profesor Boris Anzulović i urednik Zoran Kačić, koji je uz projekciju fotografija prisutne podsjetio na neka bolja vremena i davna prijateljstva koja vežu Korčulanski plivački klub i Sportsko društvo Mornar.

– Ova knjiga svjedoči u riječi i slici o neraskidivom sportskom savezu KPK i Mornara, Korčule i Splita. Međutim ovo je priča o jednom neponovljivom vremenu kada smo svi bili malo više mi, a malo manje ja – zapisao je između ostalog o knjizi prof.dr.sc. Roko Markovina.

Na kraju je obraćanje Jure Srhoja pruzrokovalo poprilično suza radosnica koje nisu mimoišle ni njega dok je grlio svoje troje unučadi.

jure2 jure1

Pošalji dalje: