iKorcula.NET (17.9.2003. – 25.4.2015.)

UPDATE: Od 5.5.2015., domena www.ikorcula.net je promijenila vlasnika.

Prije nešto više od 11 godina pokrenu sam iKorcula.NET, objavi oko 5000 članaka što tuđih što svojih i utroši tisuće sati slobodnog vrimena u tehničko održavanje hostinga i servera, u pisanje tekstova, uloži dosta solada i svoje znanje o web stranicama uz puno ljubavi trudeći se da portal nešto znači i utječe na naše živote i lokalnu zajednicu donoseći pozitivne promjene svima. Bilo je puno dobrih stvari, dizala se prašina i pokretale polemike koje su donosile promjene na bolje, utjecale na informiranost i transparentnost…

Ali bilo je i grubih stvari, od uvreda do napada, prijetnji pa čak i tužbi ali tako to ide kad pišeš što misliš i u životu ostaješ svoj do kraja. Zna sam i grišit ili bit preoštar, bit nepravedan ili bi naprosto fali i neke stvari i danas žalim. Nije bilo u zloj namjeri. Znalo je bit i lipo i teško a iskreno, nikad se nisan smatra novinarom niti sam to želi bit, ali život odvede čovika… Svejedno, uživa sam u lipim povratnim informacijama o portalu, o mojim tekstovima i člancima, u svim pozitivnim promjenama u društvu itd… i to mi je davalo volju za dalje i punilo me ponosom i zadovoljstvom iz godine u godinu. Hvala svima na tome, ali uvik dođe vrime kad neke stvari dođu do kraja i to je nekad najteže shvatit.

Nemam više 27 godina a u ovome sam osta ko i prvog dana više-manje sam samcat. Hvala nekolicini čije sam materijale besplatno prenosi iako ni oni nisu imali materijalnu korist osim zadovoljstva što doprinose nečemu. Zato sam i pokuša prodat portal lani (ne radi profita nego zbog ljudske prirode koja čuva što plati) i nisam uspi. Pokuša sam ga poklonit nekoliko puta, ali niko neće radit besplatno ovako nešto. Ali to je tako.

Je, moga san nastavit jer još 5 ili 11 godina ne pravi neku razliku, a i stalo mi je do istih vridnosti. Ali ostavit nešto iza sebe može bit bolno ili tužno, ali je neizbježno ako želimo ić dalje. A to je moj put.

Hvala svima koji su posjećivali portal.
Tino Andrijić

/home/ikorcula/public html/wp content/uploads/ikorcula net rast

Pošalji dalje: