Propao i drugi pokušaj prodaje ‘Bon Reposa’

I u drugom pokušaju propala je prodaja izdvojenog hotelsko-apartmanskog naselja “Bon Repos”. Iako je cijena u drugome natječajnom krugu smanjena za 14,4 milijuna kuna te je iznosila 110 milijuna kuna, “Bon Repos”, hotelsko-apartmanski kompleks u sastavu otočnog hotelijera HTP-a “Korčula”, i dalje je na prodaji bez zainteresiranoga kupca.

Prema riječima glavnog direktora Jura Vlašića, interes su pokazali neki strani fondovi, ali ne toliki da otkupe natječajnu dokumentaciju, pa je drugi natječajni krug doživio sudbinu prvog, prošavši bez i jedne pristigle ponude.

Unatoč tome, u upravi domaćeg hotelijera tvrde da ima zainteresiranih za kupnju “Bon Reposa”. U sljedećih desetak dana obavit će se konzultacije sa zainteresiranim fondovima.

Riječ je o inozemnim ulagačima koji su već kupili neke hrvatske hotele i opekli se na birokratskim preprekama. Kompleks “Bon Repos” uključuje četiri hotelska paviljona sa središnjom zgradom recepcije, kapaciteta 258 soba i 516 kreveta, tri restorana, otvoreni bazen, dva teniska igrališta, uz 50-ak tisuća metara četvornih zemljišta.

Željan Petković
Pošalji dalje: