Bila je fešta, ali što ostaje nakon nje?

U posljednjoj službenoj provjeri prije Europskog prvenstva u Zagrebu (od 29. kolovoza do 11. rujna) hrvatski su vaterpolisti u Korčuli pobijedili reprezentaciju Rusije sa 9:6. U sastavu dupina nije bilo Mihe Boškovića jer je zbog povišene temperature ostao u Dubrovniku, što se i osjetilo u igri, posebno u napadu.

Gledalo se i iz jedrenjaka

Rezultat ionako nije bio u prvom planu. Ogledne susrete s Rusima izbornik Ratko Rudić koristi za dotjerivanje igre i uigravanje pojedinih linija, a u Korčuli je, pred gotovo 2000 gledatelja, odigrana i službena utakmica da bi se njome uveličala proslava 80 godina postojanja Korčulanskog plivačkog kluba.

I fešta je bila prava, istaknuo je jedan od gostiju Dubravko Šimenc. S njim se slaže i Duško Antunović, autor najvećih uspjeha vaterpolista KPK (1978. bio je trener momčadi koja je najprije osvojila Jugoslavenski kup a potom i Kup osvajača kupova), ali i upozorava.

– Fešta je bila sjajna, tribine su bile pretijesne da prime sve koji su bili zainteresirani, gledalo se čak i s jednog jedrenjaka i manjih brodica, ali što ostaje poslije? Vaterpolo u Korčuli na niskim je granama. Uoči utakmice reprezentacije KPK je igrao s Jadranom iz Neuma u utakmici Druge lige-jug.

– Ne kažem da je realno očekivati da KPK može ponovno osvajati europske trofeje, ali moglo bi se i moralo bolje, više i sustavnije raditi. Od stare slave se ne živi. Ni s plivačima nije puno bolje. A KPK bi morao svake godine iznjedriti barem jednog plivača i po dvojicu vaterpolista – istaknuo je Duško Antunović, jedini klupski trener na svijetu koji je osvojio sve trofeje koje je mogao.

Osvojio je od Kupa prvaka (2), Kupa osvajača kupova (1), Superkupa (1), Mediteranskog kupa (1) do jugoslavenskih prvenstava (4) i Jugoslavenskog kupa (2). Nije osvojio Kup Lena, ali tog natjecanja u njegovo trenersko vrijeme nije ni bilo.

Suci im zapravo pomogli

– Kažu da ste te 1978. trebali osvojiti i prvenstvo, ali da vam suci to nisu dopustili.

– Da, suci su nas u Beogradu okrali, pa nas je Partizan pobijedio sa 11:10 i osvojio naslov. No, svako zlo za neko dobro. Da smo bili prvaci, nastupili bismo u Kupu prvaka, a njega bismo teško osvojili – prisjetio se Dule.

Slatki su nadvisili Slane sa 18:10, i to na njihovu terenu, na bazenu u splitskom Zvončacu. Ta je ekshibicijska vaterpolska utakmica podsjetila Splićane na zagrebački EP i ujedno razveselila oko 500 gledatelja.

– Dobro, Slani su bili oslabljeni. Nisu im igrali Bebić i Kreković, a naš je Padovan pogađao iz svih pozicija – kaže slatki Dubravko Šimenc.

A.Filić – Večernji list

Pošalji dalje:

14 komentara “Bila je fešta, ali što ostaje nakon nje?

 1. Mediaveli (Uredi)

  A što je ostalo od ikorcula.neta? Ovakvega kakav je danas, boje bi ga bilo ugasit. Žali bože megabajti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Miriam (Uredi)

  To ti je, Mediaveli, malo kako s njemackim piscima i filozofima. Nakon sto su ih 30-tih i 40-tih potaracali i prognali, sad se cudu sto ih vise prakticki nemaju. Tako se i ode prvo ukinu forum, a ostatak je sutnja (da ostanemo kod knjizevnih primjera).

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. runja (Uredi)

  Fešta je bila i puno je ostalo iza nje, a što stoji iza ove line stranice!? Boje ukini je ili pošto se ništa ne događa neka vako stoji kad vlasniku paše hm!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. admin (Uredi)

  Ako je ko od vas voljan šetat okolo sa aparatom pa posli tipkat par uri dnevno – rado ću mu kreirat account da objavljuje novitade (ako uopće ima što nova).

  Naravno, morate računat da za to nema ni kune plaće.

  Ja sam tako oko 6 godina, ali sad sam u drugim poslima… triba živit od nečeg.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Mediaveli (Uredi)

  Tino, drago mi je da si se javi. Razumin tvoje razloge ali isto bi se mogla nać nika formula za produžit ovi lipi buletin. A i forum je ima svoj šarm, bez obzira jesmo li se ti oli ja, oli kogo drugi slagali su svin što se je tamo pisalo. Ali to je demokracija, za razliku od demokrature… Znan da si se bi malo ofendi, ma lipi moj, kad jedan put na bilo koji način izajdeš u javnost, postaješ javna svojina i svi te imaju pravo kritikat. Ne primaj sve srcu…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. admin (Uredi)

  a forum je lipo poče ali se malo-pomalo, najviše radi one polu_budale pritvori message board sa korcula.net.

  a upravo mi je ideja bila da u Korčuli imamo normalan forum. ali eto… kad nemože.

  a takvi smo… sve bi htili a niko ni prstom da mrdne.

  oli nam je grad bolji? svake godine sve gore pa opet “psi laju, a karavane prolaze” :))

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Polu_Skojar (Uredi)

  Mislim da si ti admine nepristojna i neodgojena budala koja misli da ako je mlad i u HDZ da je sve dozvoljeno.
  Ja sam pruzio onoliko koliko sam mogao da bi nesto funkcioniralo a ti me bezobrazna budalo saljes u picku materinu. Gdje ti je tu odgoj vole jedan.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. zdenka andrijić (Uredi)

  Budući da sam ja odgajala tog “mladog HDZ-ovca, bezobraznu budalu i vola” red je da autora gornje polovice pošaljem odakle je došao: u materinu. Pogotovo stoga što se ipak uspio sam prepoznati u nicku polu-budale, pa mu zasluženo pripada pohvala za cjelovitost gluposti.

  U svakom slučaju, to je dokaz da je ipak uspio, bar na trenutak, proviriti iz materine.

  Možda za koji ručak s Grcima, Talijanima ili s kim već ručaju bivše socijalističke sindikalne svinjske polovice.

  I molim ga da, prije nego mi odgovori, još jednom pročita svoj komentar adminu, a onda i moj njemu. Sve će psovke naći u svojim riječima, moja je samo riječ “materina”, a ona je ionako lijepa jer sliči riječi “domovina”. Pogotovo kad se sjetimo s koliko polu budala (i u HDZ-u i u SDP-u i u svim ostalim strankama) u toj domovini moramo živjeti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Paula (Uredi)

  P aruku na srce nebi ni ja ovo sve mukte radila, tako da Tinu svaka čast i po ovemu se vidi da nije ulizica koja za razliku od ”nekih” bi olako iskoristila svoj položaj za izvor financiranja ove stranice, tako da se zapitajte koliko uopće ima tu veze Hdz ulizivanje i moljakanje, i spušzanje sebe na niske grane nebili tu napisa dva članka a sa ostalom lovom puni svoj žep…zato dragi moji novinari a i oni koji to niste ako imate koju priči slobodno je pošaljite ili i vi za to očekujete koju kunu pa vam je ova stranica zaobilazna, nemože jedan čovik prominit ovi grad al sa više nass to je itekako moguće.Tino je ovu stranicu omogući i pokloni svojim Korčulanima a nažalost ko te najviše ukopa nego svoj…Možda Tino da napišeš broj žiro računa da se mogu oni koji toliko p…de uplatit svote za održavanje stranice, jel bi onda bili zadovoljni VI koji runjate???Ili bi onda tek runjali kako malicijozno iskorištava stranicu za svoj dohodak….Korčulo, Korčulo…..jadna ti si ne zaslužuješ ni ovo što imaš…

  (jedna očajna Korčulanka)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Mediaveli (Uredi)

  E moj Tino, otkad svaka mona neograničeni broj puti može pritiskat na “sviđa mi se/ne sviđa mi se”, svašta se ode događa. Adijo prijateju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Paula (Uredi)

   Poštovani Gospodine MediaVELI pošto je jedini način da saznate da je to moguće, govori nam da ste i Vi sami klikali tko zna koji broj puta(ja iskreno govoreći nisan za to do Vaše obavijesti ni znala) prema tome i prema vašem iskazu Vi i sami sebe nazivate ”MONOM”…..Adio Veli i umisto da jezikom becaš boje ti je da osnuješ potporu za održavanje ove stranice kad ti je već toliko stalo i kad već imaš tako veliki talenat za raspoznavanje pamentnih ljudi….

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.