Prvenstvo škole u plivanju – Hrvatski olimpijski dan


Učenici OŠ Petra Kanavelića iskoristili su dva lijepa i topla rujanska dana kako bi organizirali Prvenstvo škole u plivanju i tako još malo produžili plivačku sezonu.

Prvenstvo škole u plivanju originalna je sportska manifestacija koja se počela održavati na plivalištu KPK još davne 1974. godine i uz manje izmjene i prekide bez problema preživjela nekoliko desetljeća. Danas ima svoje mjesto čak i u programu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana – 10. rujna. Time je dobila još jednu, obrazovnu dimenziju, pa tako već nekoliko godina, ako nam dozvoli vrijeme, prvi tjedan škole prođe u duhu sporta i olimpizma.

Ne natječu se samo kapekaši, mogu sudjelovat svi –  i mali  i veliki – iz Vignja, Lovišta, Lumbarde, Račišća i Korčule, a navijači su svi kojima se zima kupat. Kako je izgledalo u četvrtak i petak na plivalištu KPK pogledajte u foto-galeriji na stranicama naše škole http://www.os-pkanavelica-korcula.skole.hr/.

A vi malo stariji zavirite u naš školski list „Iskrice“ iz 1974. godine i pročitajte izvješće s prvog Prvenstva škole u plivanju. Tko zna, možda se i pronađete! (pdf)

Claudia Tarle

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Prvenstvo škole u plivanju – Hrvatski olimpijski dan

  1. Mediaveli (Uredi)

    Draga Claudia, poradi točnega izvješćivanja javnosti moran ti spjegat da su se prvenstva skule održavala već nigdi od ’54. (organizator Stella) i nastavili (od ’56.) pod Ljepoticom. A para mi se i još puno godišći poslin.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.