Nikotov slikopis

Ove godine ni jednom javnom priredbom nismo se oprostili od ljeta ( kulturnog-zabavnog ) zašto? Znamo da je u Kulturnom vodiču Centra za kulturu cijelo ljeto bilo najavljivano ZATVARANJE KULTURNOG LJETA koncertom Tedija Spalata, u petak,03.09.2010. u 21 sat na spomeniku.

Spomenik je ostao, kulturno ljeto čekalo Tedija Spalata koji je te večeri imao koncert u Sloveniji. Istina, te je večeri i bilo vjetrovito vrijeme, ali ne nevrijeme da službeno spriječi priredbu zatvaranja. Onda se sramežljivo došaptavalo da će se ipak 07. rujna  prirediti Zatvaranje Korčulanske glavne turističke sezone rekonstrukcijom Pomorske bitke iz 1298., kad su se u morskom prolazu ispred Korčule 7. rujna sudarile tada najjače pomorske sile na Sredozemlju: Genove i Mletaka za prevlast na tom važnom pomorskom i trgovačkom putu, kada je bio uhićen i Marko Polo,braneći tada svoju Venecijansku Korčulu.

Ovogodišnja je turistička sezona sama sebe zatvorila bez rekonstrukcije bitke, čiji se dosadašnji scenarij bije na sudu, ali mi je scenarist  književnik Goran Duka rekao, da je gotovo jeftino ponudio gradonačelniku Korčule ( koji je i predsjednik Turističke zajednice) organizaciju ovogodišnje rekonstrukcije spomenute bitke. Dogovor nije postignut.

Ja sam bez dogovora s vlasnikom web stranice zahvaljujući digitalnom foto aparatu  zatvorio moje ovogodišnje ljeto  slikama koje ipak otkrivaju da ljeta još ima.

Tekst i snimak je učini ovi što drži KOKOTA u rukama, i gleda ga s  očalima  za sunce.

Niko Perić


Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Nikotov slikopis

  1. runja (Uredi)

    E moj Niko žalosti i niko nije odgovoran!?
    Zašto je sve pomalo otužno, a krenulo je sa dobrim idejama koje su drugi kopirali razvili u tradiciju, a mi jadno….!
    Pa još je na vrime zaključit lito ako se hoće! Svi koji rade u turizmu manje imaju posla i rado bi došli jer u sezoni nije moguče.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.