Svečano u Domu za starije i nemoćne

dom_starih

Povodom Međunarodnog dana mira u ponedjeljak , 21. rujna 2009. je bilo svečano u Domu za  starije i nemoćne osobe uz druženja sa štićenicima doma, koji su unatoč starijim godinama i zdravstvenim problemima pokazivali puno zanimanja za život u Korčuli, gdje su i oni u vrijeme svoga radnoga vijeka doprinosili.

Susret je organizirala Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ čije su aktivistice organizirale prikupljanje i uručivanje poklona štićenicima. Najviše voća, kućnih kolača i prirodnih sokova.

Uz višesatno druženje je ravnatelj Doma Bojan Lozica upoznao goste s podatkom da je u Domu stalno smješteno 42 štićenika kojima se osiguravaju životne potrebe kao što su: stanovanje, prehrana, održavanje osobne higijene, briga o zdravlju, njega, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena.

Aktivistice  ove udruge su obećale ponovni posjet razmišljajući uz moguće odobrenje uprave Doma, da bi zdravije štićenike poveli na zajedničku panoramsku šetnju i posjet gradskim institucijama koje bi Domu mogle dati veću podršku, posebno u proširenju smještajnih prostora, jer prema riječima ravnatelja Doma, zainteresiranost za smještaj je puno veća od sadašnjih uvjeta, a emocionalno pa i troškovima pogađa kandidate da se moraju smjestiti izvan rodnoga grada i otoka.   

Tekst i snimak : Niko Perić 

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Svečano u Domu za starije i nemoćne

  1. runja (Uredi)

    Korčula stari, sve više nam treba mista morali bi više vodit kampanju za proširenje doma!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.