Vijećnici zbog gradonačelnika napustili sjednicu

Korčula kao Split: vijećnici zbog gradonačelnika napustili sjednicu

Vijećnici Korčule nezadovoljni radom gradonačelnika Mirka Duhovića napustili vijeće pa je sjednica prekinuta i prije nego je započela.

Sjednica Gradskoga vijeća Korčule, sazvana u srijedu navečer, prekinuta je protestnim odlaskom osmorice vijećnika nezadovoljnih dosadašnjim radom gradonačelnika Mirka Duhovića.

Još na samom  početku, prije utvrđivanja dnevnog reda, Ivan Andrijić s nezavisne Liste „Korčulanska liga“, upitao je gradonačelnika Duhovića da mu odgovori što je napravio od predizbornih obećanja u svome mandatu od 485 dana.

Obrazlažući svoj zahtjev, Andrijić je kazao da je isto pitanje postavio na prošloj sjednici, potom ga poslao pismenim putem, ali ni nakon 107 dana  nije dobio odgovor.

Gradonačelnik Duhović odgovorio je da pismeno vijećničko pitanje nije došlo do njegova radnog stola i da će za svoj rad najbolje položiti račune biračima na idućim izborima.

Andrijić je prokomentirao da ga je stid besplodno trošiti tolike  radne sate na vijeću koje zajedno s gradonačelnikom ne radi dobro. Zatražio je od kolega vijećnika koji s njim dijele mišljenje da  u znaku prosvjeda napuste sjednicu.

Izlaskom osmorice vijećnika, gradski je parlament izgubio kvorum pa je sjednica prekinuta i prije nego je započela.

Ž. Petković (Slobodna Dalmacija)

Pošalji dalje:

2 komentara “Vijećnici zbog gradonačelnika napustili sjednicu

 1. runja (Uredi)

  Judi moramo početi više uvažavati jedan drugoga bez obzira na stranke! Ako je gospodin Andrijić traži odgovor mora ga i dobit, a gradonačelnik bi mora bit mudar i sa svima vjećnicima koji imaju pravo na informaciju kominicirat ako ne usmeno ono pismeno.
  Nije dobro za naš grad prepucavanja, a ključni problemi (prkirališta, liburna itd) nema nazanka o rješavanju već pustom naklapanju i tako godinama.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. viva (Uredi)

  Runja, slažem se sa tobom. Mislim da nema tolerantne komunikacije između gradonačelnika i Gradskog vijeća i to nije dobro za grad. Korčula stagnira i pomalo tone. Nije dobro!!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.