Akcija ‘Radim za srce’

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srca u Korčuli je subotu 2. listopada na prostoru Spomenika na Plokati održana prigodna akcija u okviru javnozdravstvene manifestacije „Radim za srce“.

Glavna svrha akcije bila je upozoriti naše stanovništvo na problem srčano-žilnih bolesti te njihov utjecaj na pobol i smrtnost pučanstva. Akciju u su prvi puta zajedno organizirale i provele Humanitarna udruga «Korčulansko – pelješko srce» i Gradsko društvo Crvenog križa Korčula. Nakon kraćeg zabavno – edukativnog programa u kojem su sudjelovanje male mažoretkinje Korčule, provedena je akcija kontrole zdravstvenog stanja našeg pučanstva – mjerenje krvnog tlaka, šećera u krvi i tjelesna mjerenja uz zdravstvene savjete liječnika Doma zdravlja Korčula.

Na zadovoljstvo organizatora, akciji kontrole zdravstvenog stanja se odazvao veliki broj naših sugrađana. Uočeno je da je kod većine ljudi prisutan problem prekomjerna tjelesne težine i tjelesne neaktivnosti. Po općem mišljenju sudionika, akcija je bila odlično organizirana i provedena. Humanitarna udruga «Korčulansko – pelješko srce» i Gradsko društvo Crvenog križa Korčula zahvaljuju svima koji su nam pomogli u organizaciji ove manifestacije, kao i svim našim sugrađanima koji su se odazvali akciji kontrole zdravstvenog stanja. U planu je održavanje iste manifestacije 16. Listopada u Orebiću o čemu ćemo javnost na vrijeme detaljnije informirati. (Korčulansko – pelješko srce i GD Crvenog Križa Korčula)

Pošalji dalje: