Blato: Završni radovi na prvoj fazi kanalizacije

blato_kanalizacija

BLATO –  U tijeku su završni radovi u prvoj fazi izgradnje kanalizacijskog sustava Blato – sjeverna obala. Asfaltirana je glavna prometnica od izlaza iz mjesta do ulaska u blatsko polje. Zatim,slijedi gradnja kolektora i cjevovoda do ulaska u hidrotehnički tunel od blatskog polja do mora u uvali Bristva. Zanimljivo je zabilježiti,od Blatskog polja do  mora u uvali Bristva probijen tunel u dužini od 2180 metara- uradila je bečka firama od 1909 do 1912. godine.Po prvi u bušenju rupa radnike  je zamijenio kompresor,on je izrađen za odvodnju vode s Blatskog polja radi meliorizacije.Vrijednost tunela potvrđena je i drugi put, nakon gotovo stoljeća od kada je u funkciji.

I nakon toga se nastavlja druga faza kanalizacijskog sustava Blata. Kroz tunel će se postaviti plastične cijevi za odvod otpadnih voda, pročišćivača i postavljanje podmorskog ispusta u Bristvi u dužni od 500 metara u Korčulanski kanal.Radove izvode radnici poduzeća „ Konel“d.o.o. iz Cavtata .Vrijednost radova je 13,2 milijuna kuna.

Kada se sagradi ovaj za sve stanovnike Blata iznimno važan objekt riješit će se veliki ekološki problem na području blatske općine.

M.C. (Dubrovački vjesnik)

Pošalji dalje:

2 komentara “Blato: Završni radovi na prvoj fazi kanalizacije

  1. JABUKA (Uredi)

    INTERESANTNO KAKO CE SE RIJESIT OVI VELIKI EKOLOSKI PROBLEM I S NJIME USMRDIT I ZAGADIT DONJI DIO OTOKA I OBALE TJ PRIGRADICA BRISTVA CRNJA LUKA. ZANIMA ME JELI NEKO PITA LJUDE KOJI IMAJU VIKENDICE I KUCE S STALNIM BORAVKOM JELI SE SLAZU S OVIM “OBJEKTON”. BILO BI BOLJE TE MILJUNE ULOZIT U OMLADINU BLATA A NE U KANALIZACIJE I USMRDLJAVANJE DONJEG DIJELA OTOKA I PRIGRADICE KOJA JE POVJESNO MISTO. NABOLJE DA SE SVI IDEMO KUPAT NA PRIZBU SAMO TREBA PAZIT DA TE NETKO NE UBIJE NA “NJEGOVEN” MOSTU BEZ OBZIRA DA JE OBALA JAVNO MISTO. TREBA ORGANIZATORE OVOGA EKOLOSKOGA OBJEKTA POZVAT NA VECERU . PREDJELO: RIZOT OD PRILJEPAKA ILI LUMPARI UPARANIH U BRISTVI. PRIJATNO

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.