Bon Repos za 95 milijuna kuna

Nakon dva neuspjela pokušaja, hotelijer HTP “Korčula” raspisao je treći natječaj za prodaju hotelsko-apartmanskoga kompleksa “Bon Repos”.

U trećem krugu početna je cijena spuštena na 95 milijuna kuna, a rok za podnošenje ponuda istječe 3. studenog. Omotnice s pristiglim ponudama otvorit će se pet dana poslije, 8. studenog.

Osim navedene cijene, potencijalne se ponuditelje u natječaju obavještava da su dužni uplatiti jamčevinu ili dostaviti jamstvo prvoklasne hrvatske ili svjetske banke, s obvezom plaćanja na prvi poziv u visini od dva posto ili 1,9 milijuna kuna od oglašene cijene.

Podsjetimo, u prvome krugu cijena hotelsko-apartmanskoga kompleksa s 350 smještajnih jedinica, od kojih je 257 soba i 92 apartmana, s ukupno 830 kreveta, tri restorana, otvorenim bazenom te dva teniska igrališta, iznosila je 124,5 milijuna kuna.

Iako je u drugom krugu cijena smanjena na 110 milijuna kuna, ponovno nije bilo zainteresiranih kupaca.

Ostaje treće sreća, nadaju se u HTP-u, tvrtki kojoj treba svježi kapital za revitalizaciju preostalih četiriju hotela. Korčulanski je hotelijer nelikvidna tvrtka, opterećena gubicima iz poslovanja, ali i hipotekarnim i drugim nepovoljnim kreditima koje ne može vraćati. Prošlogodišnji gubitak iznosio je 9,8 milijuna kuna.

Željan Petković  Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje: