Kerum dolazi na Spomenik

Zadnjih se dana, mjeseci pa i godina stalno po gradu traži KERUM. Hodili smo i do Vele luke ? nema ga ni tamo.

Gradonačelnici Dalmatinskih gradova se ne poznaju, jer kad bi tako bilo,onda bi se jedanput-svake godine u drugom gradu mogli barem vikendom nać,prošetat,nešto jedan od drugoga i prepisat i najbolje primijeniti u svome gradu.

Tako bi na primjer na sastanku u Supetru, gradonačelnik Splita predložio svome kolegi da pokuša primjerom Korčule riješiti problem parkirališta ili zaštite spomenika.

Ili tajnik Grada Makarske da traži projekt od tajnika Grada Korčule u radijskom prijenosu pauza neke sjednice ( Možda i Gradskog vijeća) ili da mu pokaže kako evidentira novinare kojima je obvezan slati pozive za određene sjednice?, jer Makarska ima drukčiji odnos prema novinarima,dopisnicima ili medijskim izvjestiteljima,koji se trude da uz pomoć Grada doprinesu bolju prepoznatljivost cijele rivijere.

Ili zašto ne uz Splićanina KERUMA angažirati besplatno i poznate Splićane –prijatelje Korčule ( Vukoša, Mosor, Štambuk), možda bi i neki od nespomenutih radio i kao zaštitar parkirališta na spomeniku.

I dok se Keruma traži,on je već u našemu gradu = EVO GA = i već je jednom investicijom ( pozitivna nula ) riješen problem parkirališta i spomenika Palim borcima.

Napomena = Radi bolje prepoznatljivosti, slike su poredane po događajima.

Prva pokazuje Keruma. Na drugoj ga čekaju na spomeniku di su i auti.Zatim su slike osoba čije bi projekte također trebalo primijeniti ( Osobna isprika osobama na slikama, Bilo što netko promislio suprotno od moje namjere, neka se sjeti koliko je Vukoša učinio u Ledi, ili koliko su Mosor i Štambuk ljubomorno vezani uz Korčulu.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje: